Cevap: Erken Gebelik Belirtileri
Alıntı:
esra_55´isimli üyeden Alıntı
arkadaslar ya ben foruma yeni uye oldum olmadan once burdaki yazıları okudum ve cok hosuma gitti adeta beni cok mutlu etti.ben 3 senelik evli bir bayanım.cocugumuz olmamıstı bende onemsememiştim ama gecenlerde doktora gittim 2 haziranda ve bana hormon eksikliğimin olduğunu bu sebepten dolayı hamile kalamadıgımı soyledi bi ilac verdi hormon ilacı adetin 5. gunu kullanmaya basladım öle demişti doktor yumurtlama zamanımda bitti suan ama cok merak ediyorum khamilemiyim diye.aslında kasıklarımda agrı var daha adetime 1 hafta yada 1 bucuk hafta falan var.goguslerimde sizliyo midem bulanıyo ama sabah deil ogleden sora (hani hamilelikte sabah bulanırmıs ya)kilo aldım iştahım cok acık ama bu ilactanmı yoksa gebeliktenmi bilemiyorum.bide bu ay akıntım yoktu 2 gundur akıntım gelmeye basladı adet olacakmısım yada oluyomusum gibi.cok umitlendik ama umitlenmekten cok korkuyorum ya bişey yoksa hayal kırıklıgı yasamaktan cok korkuyorum bana yardım edin lutfen kafam cok karısık.karnımda ve kasık bolgemde de sislik var tuvalete sık gidiyorum ama cok su içiyorum cay falan ondan diye dusunuyorum.bide butun vucudumda kabartılar oldu kasınıyo geelikle alakalı olabilirmi? simdiden cok tesekkur ediyorum arkadaslar
|
Öncelikle merhaba Esra, aramıza hoşgeldin. Doğru yerdesin canım. İlk olarak hangi ilacı kullandığını sorabilir miyim? Gösterdiğin belirtilerin büyük çoğunluğu bize muhtemel gebelik belirtilerini veriyor diye düşünüyorum. Lakin bu ilaca bağlı olarak da değişebilir. Kullandığın ilacın etkilerini bilmek daha sağlıklı düşünmene yardımcı olabilir.
Kafanın karışık olmasını gayet iyi anlıyorum, bu çok normal. Regline bir hafta kadar kalmış, bir süre daha (en azından 4-5 gün daha) dayanmanı sonrasında da direkt sonuç için kan testi yaptırmanı tavsiye ederim. Beklenen regl gününün geçmesini öngören idrar kitlerinin aksine mevcut bulunan b-HCG hormonunun kandaki seviyesini ölçerek kesin sonuç veren kan testi seni büyük meraktan kurtaracaktır.
Lakin yine de muhtemel hayal kırıklığının önüne geçmek amacıyla kendini hamilelik konusunda şartlandırmamanı, kafana takarak stres yaratmamanı ve oluruna bırakarak kendini rahatlatmanı tavsiye ediyorum canım benim. Senin için en iyi olanın, hayırlısı olanın başına gelmesini diliyorum. Umarım almak istediğin güzel haberi alır ve bizimle burada mutluluğunu paylaşırsın bir an önce. Dualarımız seninle. Sevgilerimle...
Toprağa düşse yiğit, Ölüm güç verir bize İnancıma teslim oldum, Zulüm güç verir bize ... Susmayın ey milletim, Bayraksızda ar olmaz Susar ise yiğitler, Vatan bize yar olmaz ... Dört aylık bebeklere kurşun sıkan, nerdesin Nereye gidersen git öleceğin yerdesin ... Hükmü ilahi varsa belki korur Yaradan Kan düşmanı olmuşuz çekilsinler aradan ... Bu vatanın ekmeği gözünüze durmalı Yiğit bir can gelmeli sizden hesap sormalı!
HERŞEYİN HESABI BİRGÜN SORULUR ELBET! Şehidim rahat uyu...
|