Cevap: türbanlılara iş imkanı vermeyenler....
evet,Türkiye cumhuriyeti laik bir ülke.ama bu ülkenin gözardi edilemeyecek cogunlukta müslüman vatandasi var.ama ben sunu cok iyi biliyorum ki,bunlar bizim icin birer sinavdir.insaaallh biz rabbimizin huzuruna yüzümüzün akiyla cikacagiz bu konuda.türbanimiza ve inanclarimiza sahip cikarak.rabbim cikmayanlara acisin.
allah sana ve senin gibi türban madurlarinada yardim etsin canim.
raila tatlım inşalllah yorumunu bizler farklı algıladık...yanlış düşünceler yada yanlış konuşmalar böyle ayrımcılık yaratıyor.bizimde annelerimiz ninelerimiz türban demiycem [modern laiklıkte türban yok o sonradan bir akım moda haline geldi hoş neyi savunduğunu bilmeyenlerde çok aralarında]başörtüsü takıyolardı canım ama çok modern bir biçimde neden bizim annelerimiz yadırganmıyoda türbanlılar yadırganıyo bir düşündünmü canım...evet başörtüsü dinimizde olan bişey ama bu devirde herkes bunu kullanmıyo kullanamıyo...o o zamanlar adına geçerli bişeymiş ama illede bir bölücülük yaşanması adına insanları birbirine düşürmek adına yapılan yanlışlara bizlerde hedef olmayalım.Atatürk başörtünüzü atın dememiş ne kadarda modern bir insanki sadece kılık kıyafete tertip düzen getirtmiş..bu arada 4 yıl önceki bir olay geldi aklıma...Bakırköy meydanda yürüyorum bir türbanlı kadın saçımı çekerek ne günlere kaldık sizlerin yüzünden falan filan diye abuk subuk konusmaya başladı.şimdi ben tüm türbanlıları kötümü algılayım hayır ama ortada karıştırılmak istenen şeyler var.birlik olalım arkadaşlar biz kadınlar olarak kimse kimsenin ne giyinişine ne başaçıklına müdahele etsin.sonuçta hepimiz kadınız ve çoğu duygularımız aynı saçma sapan nedenlerle biz kadınlar birbirimizi anlamaya çalışalım,ülkemizde yeteri kadar terör sorunu varken .birde modern türkiyede olupta kendini iran da yaşıyomuş gibi hissedenler var vah onların haline vahhh....eğer türbanla yüzakı oluyosa onada vah vahh bence böyle bir paylaşımı çok gereksiz buluyorum arkadaşlar hiç olmasaydı çok tartışılır bir konu çünki.
iş bulamamaya gelince sadece türbanlılara has bir konu değil Türkiyedeli işsizlik...üniversite mezunu gençlerimiz iş bulamıyolarki herkes bulsun bu ülkemizin en büyük sorunlarının arasında gelen bir mesele....Allah hepimizin yardımcısı olsun....saygılarımla
Konu zuzu65 tarafından (07-10-2008 Saat 02:36 AM ) değiştirilmiştir.
|