Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-11-2007, 10:40 AM   #13 (permalink)
NeMeSiS
[Νέμεσις ]

NeMeSiS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 100
NeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud of
Standart Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

Bir başka site daha buldum. Türkçe sitelerde ovülasyon hesaplama sistemi hep aynı, hep aynı hesaplayıcıyı kullanmış bütün siteler. Yabancı siteler de bu bebek cinsiyetine kafayı takmış herhalde

Neyse ben size takvimi tanıtayım. Daha basit kullanımı olan bir takvim diğerlerine göre. Yine de ben ilk tanıttığımı tavsiye ediyorum

Bu takvimde yapmanız gereken şey buraya tıklamanız. Karşınıza ovulation calendar çıkacak. Diğerlerinde olduğu gibi buna da bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

Last Period: Son regl günü. Buraya tarihi girerken Ay / Gün / Yıl Şeklinde girin. Mesela 11/3/2007 gibi.

Cycle Length: Regl dönemi uzunluğu

Luteal Phase: Ovülasyonla regl başlangıcı arasındaki dönem, genellikle 14 gündür.

Bütün bilgileri girdikten sonra "compute ovulation" diyorsunuz ve takvim sizin için hesaplama yapıyor.

Bu takvimde de harita işaretleri (legend) var.

Onlara bakalım.

a girl could be conceived this day : bu günde bir kız çocuğa hamile kalabilirsiniz
A boy could be conceived this day : bu günde bir erkek çocuğa hamile kalabilirsiniz
Pembe renkli günler: Your period should be present this day : Bu günler regl olmanız gereken günler
Açık yeşil renkli günler: You are ovulating. Pregnancy is possible : Ovülasyon dönemindesiniz, Gebelik olası
Koyu yeşil gün: This day the egg is released : Bugün yumurtlamanın olduğu gün (yani en muhtemel gebelik günü)

Bu işaretlere göre ovülasyon takviminizi ve en muhtemel gebelik günlerinizi görebilirsiniz. "Previous" (önceki) ikonuna tıklayarak geçmiş aylara, "next" (sonraki) ikonuna tıklayarak önümüzdeki aylara bakabilirsiniz.

Umarım işinize yarar, kolay gelsin melekler.

Bilge

Toprağa düşse yiğit, Ölüm güç verir bize
İnancıma teslim oldum, Zulüm güç verir bize
...
Susmayın ey milletim, Bayraksızda ar olmaz
Susar ise yiğitler, Vatan bize yar olmaz
...
Dört aylık bebeklere kurşun sıkan, nerdesin
Nereye gidersen git öleceğin yerdesin
...
Hükmü ilahi varsa belki korur Yaradan
Kan düşmanı olmuşuz çekilsinler aradan
...
Bu vatanın ekmeği gözünüze durmalı
Yiğit bir can gelmeli sizden hesap sormalı!

HERŞEYİN HESABI BİRGÜN SORULUR ELBET!
Şehidim rahat uyu...
NeMeSiS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla