Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2007, 09:43 AM   #2 (permalink)
NeMeSiS
[Νέμεσις ]

NeMeSiS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 100
NeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud ofNeMeSiS has much to be proud of
Standart Ce: kadınlar ve aldatılmak

Alıntı:
Bunun nedenlerinden biri, toplumsal değerlerin aldatma eylemi karşısında erkeğe karşı daha toleranslı olması. Yeri geldiğinde erkek aldatmayı sosyal statü göstergesi olarak da kullanabiliyor. Hatta, hayali aldatma hikayeleri uydurarak dahil olduğu grubun içinde daha iyi bir yer edinebiliyor.

Ben en çok buraya takıldım ya. Aldatma gibi bir olayı sosyal statü malzemesi olarak kullanabilen insanları gerçekten kınıyorum. Bunu yapanlar var biliyorum da... Erkekler çok seviyorlar birbirlerine bu tarz şeyler anlatmayı, evlenseler bile bazıları geçmişteki alışkanlıklarından kolay vazgeçmiyor ve arkadaş grubuna eskisi gibi birşeyleri anlatmaya devam etmeyi istiyorlar. Bu da onları aldatmaya götürüyor....

Aldatmanın sınırlarına gelince, cevaplardan da anlaşılıyor, bazıları için elele tutuşma aldatmayken bazıları için sadece cinsel ilişkiye girilmesi aldatma olarak kabul ediliyor. İnsanların bakış açıları ve ilişkilerinin yapısı herhangi bir fiili aldatma olarak kabul etme konusunda büyük önem arz ediyor. Sosyal standardı daha yüksek olan yapılarda küçük flörtlerin dahi masum hareketler olarak karşılandığını görebiliyoruz.

Burada ekonomik seviye ve sosyal aile yapısı gerçekten çok önemli. Maddi açıdan daha düşük, en dar gelirli yapıya baktığımızda genelde kadının tek başına dışarı bile çıkamadığı, birilerine baktığı veya telefonuna isimsiz arama geldiği için vurulabildiği bir ortam görüyoruz. Yeteri kadar herşeye sahip olunamayınca, birçok konuda erkeklik açısından söz geçirilemeyince (iş açısından iyi bir konum, çalışanların amiri vb.) kontrol edilebilir bir varlık olarak eşler çıkıyor karşılarına. Kaybetme korkusu daha yüksek çünkü zaten kaybedebileceği başka fazla birşey yok. Aldatmanın sınırının çok düşük seviyelere inmesinin nedeni bu bence...

En üst seviyeye baktığımızda kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir ortamda artık parayla yapılabilecek herşey yapılmışken yeni heyecanlar arayışında olan insanların yapısını görüyoruz. Filmlerde hep böyle çıkar ya karşımıza ya da magazin programlarında... Erkekler ve kadınlar hayatlarında fazlasıyla egemenlik ve hakimiyetlik veya ben buna "dominantlık" da diyorum, yaşadıkları için ilişkilerde daha anlayışlı ve/veya umursamaz olabiliyorlar. Kaybetme korkusu bu insanlarda daha az. Aldatmanın sınırının daha yüksek seviyelere çıkmasının da nedeni bu diye düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler...

Bilge

Toprağa düşse yiğit, Ölüm güç verir bize
İnancıma teslim oldum, Zulüm güç verir bize
...
Susmayın ey milletim, Bayraksızda ar olmaz
Susar ise yiğitler, Vatan bize yar olmaz
...
Dört aylık bebeklere kurşun sıkan, nerdesin
Nereye gidersen git öleceğin yerdesin
...
Hükmü ilahi varsa belki korur Yaradan
Kan düşmanı olmuşuz çekilsinler aradan
...
Bu vatanın ekmeği gözünüze durmalı
Yiğit bir can gelmeli sizden hesap sormalı!

HERŞEYİN HESABI BİRGÜN SORULUR ELBET!
Şehidim rahat uyu...
NeMeSiS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla