Akvaryum dekorasyonu

M

Misafir

Forum Okuru
Akvaryum dekorasyonu
akvaryum dekorasyonu nasıl yapılır akvaryum dekoru nasıl yapılır
Akvaryum dekorasyonu
Bitkilerle, kayalarla ve ağaç kökleriyle dekore edilmiş güzel bir akvaryumda yüzen renkli balıkları izlemek ayrı bir zevkdir. Akvaryum dinlendirir, stresi azaltır. Hatta akvaryuma bakanların kalp atışlarının yavaşladığı bilimsel bir gerçektir. Bu nedenle olacak, bugün Almanya'da birçok dişçi, muayenehanesinin bekleme odasına akvaryum kurduruyor.
Sistem doğru kurulduğunda akvaryum bakımı sanıldığı kadar zor değildir!
Akvaryum doğru bilgilerle ve kaliteli bir donanımla kurulduğunda sanıldığından kolay bir uğraştır. Bakımı çok zaman gerektirmez; balıklarınıza yem vermek için bir sabah, bir akşam ikişer dakika, yosunlanan camları silmek ve hızlı büyüyen bitkileri budamak için haftada 5 dakika, aşağı yukarı %25 oranında düzenli su değişimleri için iki-üç haftada bir yarım saat, kirlenen filtreyi temizlemek için belki iki ayda bir yarım saat...
Tatiller artık sorun değil!
Tatile gitmek de sorun degil; yem otomatı üç haftaya kadar sizin yerinize balıklarınıza yem atabilir. Her ihtimale karşı, bir tanıdığınızın haftada bir kontrolü işi daha da sağlama bağlamak olacaktır. Akvaryum ışığı zaten sürekli saatli şaltere bağlı olarak belli saatlerde açılıp kapanabilir.
Çocuklara hayvan sevgisi ve çevre bilinci:
Çoğu çocuğun da ilgisini çeken akvaryum, sorumlu bir bakım bilincinin kazandırılmasıyla çocuklarda çevreye karşı duyarlılığın erken yaşlarda gelişmesine katkıda bulunur. Küçücük bir su parçasında bile nasıl hassas bir biyolojik dengenin kurulduğunu gören çocukların kafalarında, çevre kirlenmesi sonucunda nelerin kaybedilebileceği düşüncesi daha bir açıklıkla biçimlenebilir.
İlginç balık davranışları:
Az zahmetli bakımına karşın akvaryum, iyi bakıldığında parlak renkli balıkları, yeşil ve kırmızının tonlarını taşıyan bitkileriyle izlemesi olağanüstü zevkli canlı bir dekordur. Bir Sajica çiftinin (Orta Amerika kökenli bir cichlidae türü) yuva yapmak için kumları ağızlarıyla nasıl kazdıklarına, üzerlerine yumurtlamak için taşları nasıl temizlediklerine, sonra da yumurtadan çıkan yavruları işbirliği içinde nasıl koruyup büyüttüklerine tanık olmak, doğayla ilgilenenlere güzel bir dekorasyonun ötesinde, enteresan hayvan davranışlarının güzelliğini izleme zevkini tattıracaktır
Akvaryum bakımı bilgi ve sorumluluk gerektirir:
Akvaryum bakımı, balıkları ve bitkileri türlerinin gereğince yaşatabilmek bilgi ve tecrübe gerektirir. Eğer bu zevkli uğraşa girmeye karar verdiyseniz öncelikle konuyla ilgili kaynaklar okuyarak bilginizi arttırmalısınız. Yeterli tecrübeyi edinene kadar akvaryumunuzda bakmak için mutlaka dayanıklı balık ve bitki türlerini tercih etmelisiniz. Genelde kitaplarda balık veya bitki türleri tanıtılırken, gereksinim duydukları akvaryum ve su koşulları dayanıklılık dereceleriyle birlikte belirtilir. Gerektirdiği akvaryum şartlarını sağlayamayacağınız balık veya bitki türünü almaktan kaçınınız.
 
Geri
Üst