Kara Hindiba Nedir Nasıl Kullanılır ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Kara Hindiba Nedir Nasıl Kullanılır ?
kara hindiba otu
kara hindiba faydaları
kara hindiba nasıl kullanılır



Alternatif tıp tedavisinde kullanılan Kara Hindiba otu, faydaları ve kullanımından bahsetmek istiyoruz sizlere melekler :)


kara_hindiba-2d5.jpg



Arslandişi, Radika, Gelingöbeği ve Keklikotu olarakta bilinen bitkinin gövdesi yoktur. Yaprakları kökünden çıkar ve rozet şeklindedir. Yaprağının üst kısmı koyu yeşil ve alt kısmı da sçık yeşil renktedir. Çiçeklidir. Çiçekleri olduça uzundur ve içerisinde sarımsı beyaz süt kıvamında bir sıvı vardır. Çiçekleri olgunlaştıktan sonra dökülmez. Büzülerek toplanır ve kupa yaprakları bu çiçekleri sararak koni haline sokar. Kara Hindiba' nın bilinen bir kaç özelliği vardır; Göz iltihaplarında ve hastalıklarında kullanılan ve güçlendirici, iştah açıcı, kan temizleyici, metabolizma uyarıcı, idrar söktürücü özellikleri bulunan bu bitki çeşitli alkoloidler içeriyor. Hamilelerin kullanmaması gereken bir bitkidir. Kara Hindiba' nın faydaları;

  • Vücuda kuvvet verir.
  • İdrar söktürür, idrar torbasındaki iltihaplara iyi gelir.
  • Böbrek taşlarını düşürür.
  • Karaciğer şişkinliğini giderir.
  • Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser.
  • Taze sürgünlerinin kırılmasıyla elde edilen süt dişleri temizler.

Kullanım Şekli; Kökleri Mart-Nisan veya Ağustos-Eylül aylarında topraktan çıkarıldıktan sonra yıkanır, bir kaç parçaya keserek güneşli ve havadar bir yerde kurutulur.Kurumuş kök parçalarından 2-3 tatlı kaşığı alınıp 1 bardak suda kaynama noktasına kadar ısıtılır. Ateş kısılarak ısıtma 15-20 dakika daha sürdürülür. Böylece hazırlanan dekoksiyondan günde iki-üç kez birer bardak içilir.
 
Geri
Üst