Bebek yatağı nasıl olmalı

birtutamanne

Yeni Üye
Üye
Bebek yatağı nasıl olmalı
bebek yatağı nasıl olmalı
Bebek yatağı çeşitleri


Selam kızlar
Bende yatak alırken çok araştırmıştım
ben çok büyük olmayan bir yatak tercih ettim2 yaşına geldiğinde yenileriz diye düşündük

sizlerede tüm ayrıntıları ile nelere dikkat etmeniz gerekir paylaşmak istedim

Bebek odaları için özel tasarım sticker ve ayna modelleri | Melekler Mekânı | Hamilelik Hobiler Magazin Moda Gebelik Sağlık Konuları Hakkında BilgilerParmaklık boşlukları 6 cm olsun


Henüz kendini korumayacağı bu dönemde her türlü tehlikeye açık olan bebeğinizin karyolasının güvenlik standartlarına uyup uymadığına dikkat etmeniz şart. Bunun için öncelikle karyolanın parmaklıkları arasındaki boşlukları ölçün. İki parmaklık arasının 6 cm'den fazla olmaması gerekiyor. Geniş olması durumunda bebeğin başının sıkışması söz konusu olabilir. Bebeğinizin çarpmasına ya da batmasına engel olmak için karyolada keskin köşeler, büyük delikler ya da kıymıkların olup olmadığını dikkatle inceleyin.


Dönüşme özelliği bulunsun


Karyolasının ilk gençlik döneminde de kullanılabilir olmasını istiyorsanız, modeline dikkat ederek alın. Bu modellerin ayak ucunda 2 yada 3 adet, komodin şeklinde çekmece gurubu bulunur. Bu bölüm aynı zamanda bebeğinizin eşyalarını koyacak yeni bir yer anlamına gelir. Büyüdüğünde ise çekmece bölümü çıkartılır ve daha büyük bir yatak haline dönüşebilir. İlk bakışta ekonomik görünen bu seçeneğin, handikapları da var. Odasında daha fazla yer kaplar. Genç yatağına dönüştürme zamanı geldiğinde epeyce tadilat masrafı gerekebilir.


Ana malzeme ahşap olmalı


Bebek karyolaları genellikle ahşap ya da metalden yapılır. Ahşap olanlar, farklı ağaçlardan yapılır ve bu ağaç türlerine göre dayanıklılığı da değişir. Bazı tasarımcılar ağacın doğal rengine dokunmazken, pek çoğu boyalarla işler. Metal olan modellerde de yine boya yoluyla renk kombinasyonları oluşturulur. Ayrıca hem metal hem de ağacın kullanıldığı modeller de bulunur. Ancak her iki modelde de, kullanılan malzemenin sağlığa zarar vermemesi gerekir.


Yerini doğru seçin


Karyolayı odaya koyacağınız yeri önceden planlayın. Uzak tutmanız gereken ilk yer, pencere kenarlarıdır. Çok güneş alan bir pencere nedeniyle rahatsız olabilir. Bir başka sakıncası, perdelerdir. Bebeğiniz biraz büyüdüğünde perdelere tırmanmaya çalışabilir ya da perde kordonlarını çiğnemeye başlar. Her iki durum da can güvenliği açısından risklidir.

396484d46be48dc5b8.jpg
 
Geri
Üst