Çocuğunuz Acıkmıyorsa Ne Yapmalısınız ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Çocuğunuz Acıkmıyorsa Ne Yapmalısınız ?
Çocuğun Acıkmama Nedeni


Bebeğim Acıkmıyor Ne Yapmalıyım




Sevgili melekler, çoğu annenin şikayeti olan çocuklarda iştahsızlık ne yazık ki bazen anneleri çileden çıkarır. Eğer siz de bebeğim acıkmıyor ne yapmalıyım diyenlerdenseniz, Çocuğun Acıkmama Nedeni ve yapabileceklerinizi bu sayfamızda ki uzman görüşlerinden öğrenebilirsiniz...


istahsiz_cocuk-5b.jpg



Beslenme, çocukların en önemli fiziksel ihtiyaçlarındandır. Yeterli düzeyde yemek ihtiyacı karşılanmayan çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin tam olarak sağlandığı söylenemez. Bu nedenle, çocuklarının sağlıklı yetişmesini arzulayan ebeveynler bu konuda hassas davranırlar. Düzenli ve yeterli beslenmenin sağlanması için büyük bir çaba gösterirler. Fakat çocuklar, her zaman için beklenilen davranışları sergilemezler.

Çocuğun yemek yememesi, hemen doktorun çağrılmasını gerektiren bir husus değildir. Ancak bir durumda bu zorunluluk ortaya çıkar: Yemek istememe birden ve toptan olur (bebek bir kaşık bile yemek yemez) belirli aralarla çocuk ağlar, bazen da kusma görülür. Bu durumda doktora götürülebilir. İştahsızlığın çocuğun açlığını kısa veya uzun bir süre için azaltacak veya tamamen kesecek çeşitli nedenlerin birinden ileri gelip gelmediğini iyice anlamalıdır.

Eğer çocuğunuz 1,5 yaşına kadar düzenli bir beslenme gösterirken 1,5 yaşından sonra iştahsızlık gösterebilir. Bu yaştan sonra çocuk model alarak öğrenmeyi çok kullanır. Dengesiz beslenme gösteren anne ve babayı taklit etme yolunu izler. İştahsızlığın diğer bir nedeni diş çıkarma dönemidir. Bu dönemde bebeğiniz beslenmeyi bırakır. İştahsızlığı uzun süre devam ediyorsa doktorunuza başvurunuz.
 
Geri
Üst