Emzirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

sevde 7

Daimi Üye
Üye
Emzirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
emzirirken dikkat edilmesi gerekenler, emzirme, emzirme dönemi, emzirirken beslenme, anne bebek ilişkisi, merak ettiğiniz herşey burda meleklerim...




emziren_anne_9-3d.jpg







Allah'ın kadına verdiği en kutsal görevdir annelik melekler :)

Bizden bir parça ,bir can olan bebeklerimize en iyi şekilde bakmak, onları en iyi şekilde büyütebilmek için elimizden gelen herşeyi yaparız.

Şimdi okuyacağınız makalede de bebeğimizi büyütürken dikkat etmemiz gereken bir nokta emzirmeyle ilgili önemli bir yazı okuyacaksınız;

Bebeğinizi emzirirken ilk etapta kendinize inanmanız çok önemli. Bu aşamada en önemli şey emzirecek olan annenin kendini buna ikna etmesidir. Unutulmamalıdır ki; “Her annenin bebeği ve kendisi için yapabileceği en iyi şey emzirmedir.”

Hekimler ve emziren annelerin çevresindekiler tarafından sıklıkla bahsedilen bir sorun vardır. Bazı anneler “Sütüm bebeğime yetersiz geliyor” ya da “Sütüm bebeğime yaramıyor” gibi kolaycı bahanelerle emzirmeyi bırakmak isterler. Kesinlikle unutmayınız; Emzirme sürecinde psikolojik durum çok önemlidir. Psikolojik durumu biraz daha zayıf olan anneler, emzirmenin gerekliliği konusunda inancını kaybettiğinde ya da emzirmenin devam etmesi hususunda etraflarından destek görmediklerinde emzirmeyi kesmek isteyebilirler. Buna bağlı olarak; emzirme yapılmadığında bebeğin emmediği göğüs ucundan beyne süt üretimi sinyali gitmez ve dolayısıyla süt üretimi azalarak durur. Bunun devamında ise “Sütüm bebeğime yetmiyor” diyen annenin sütü gerçekten yetmez olur.

  • Annenin olduğu kadar etrafındaki diğer insanların da emzirme hususunda size inanmasını sağlamanız gerekmektedir. Onların da bebeğin en temel hakkı konusunda size yardımcı olacaklarını göreceksiniz.
  • Vitrinlerde gösterişli bir biçimde duran mamalara ve kutulanmış inek sütlerine vereceğiniz para ile kendi beslenmenize dikkat edin.
  • Bebeğinizin sağlıklı bir büyüme süreci geçirmesi ve büyüdüğünde bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olması için anne olarak sizin tüketmeniz gereken bazı gıdalar vardır:

1.Kalsiyum yönünden zengin süt, yoğurt, peynir.
2.Vitamin ve mineraller yönünden zengin olan meyve ve özellikle yeşil sebzeler.
3.Nohut, fasulye, mercimek gibi bakliyatlar.

4.Protein yönünden zengin et.
5.Antioksidan özelliği de bulunan üzüm suyu.
  • Emzirme boyunca rahat bir ortamda olmalısınız. Evinizde kendinize bir emzirme odası ya da emzirme köşesi yapın ve sessiz, temiz, aydınlık, sıcak ve sizin rahata edebileceğiniz bir yer olmasına dikkat edin.
  • Eğer bebeğinizi yatarak emziriyorsanız, bebeği meme hizasında tutabilmek için emzireceğiniz taraftaki kolun altına destek amaçlı bir yastık yerleştirin.
  • Emzirme süresince rahat bir elbise giyin. Emzirmeyi kolaylaştıracak önü açılabilen bir elbise yararınıza olacaktır. Ayrıca göğüslerinizi destekleyici bir sutyen kullanmalısınız.
  • Gece-gündüz emzirebilmek için bebeğinizin yanında olmaya hatta aynı odada kalmaya çalışın. Ne zaman acıkıp ağlayacağı belli olmaz.
  • Bebeğinizin altını değiştirdikten sonra, tuvalete gittikten sonra ve ne olursa olsun emzirmeden önce kesinlikle “Ellerinizi yıkayın!”
  • Bebek ne zaman isterse istesin mutlaka emzirin ve bir süre sonra zaman içine de yayarak emzirmeyi belirlediğiniz saatlerde yapın. Bunu bir program olarak düzenleyin.


http://www.ashlandeagles.com/anne-ve-bebek-sagligi
 
Geri
Üst