Yeni Doğan Bebekler Hangi Şekilde Yatırılmalı ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Yeni Doğan Bebekler Hangi Şekilde Yatırılmalı ?
Yeni Doğan Bebek Nasıl Yatırılmalı Yardım


Bebek Nasıl Yatırılmalı Yeni Doğan





Sevgili melekler, yeni anne babaların yeni doğan bebeklerle ilgili pek çok çekincesi bulunur. Eğere yakınlarında da yardım alabilecekleri bir büyükleri yoksa bu çekince ve telaş fazlalaşabilir. Yeni doğan bebeğin tutulması ile başlayan bu çekince doyurulması, altının değiştirilmesiyle devam eder. En çok korkulan ve endişe duyulan da yatırılış pozisyonudur. Eğer siz de Yeni Doğan Bebek Nasıl Yatırılmalı Yardım edin diyorsanız işte uzmanlardan detaylı bilgiler...



yenidogan-5b.jpg



Yenidoğan bebeklerin yatırılacağı yer ve oda sıcaklığı oldukça önemlidir.Yenidoğanın yattığı oda annesi dışında başka erişkinlerle sürekli paylaşılmayan, sıkça havalandırılan, kış aylarında 20 Cº’ yi aşmayan, yaz aylarında da mümkün olduğunca bu düzeye yakın sıcaklıkta bir oda olmalıdır.

Yüzüstü yatış pozisyonu bebekler için tercih edilmez. Bebek beslendikten hemen sonra ve gazı çıkarılmadan yatırıldıysa veya beslendikten sonra sıkça kusma alışkanlığı varsa, yatağına yan yatırılabilir. Bu durumda yüz üstüne dönmediği kontrol edilmelidir.

Bebekler yataklarına, karyolanın ayak ucuna yakın, yüzü açıkta kalacak şekilde üzeri örtülmüş ve sırtüstü olacak şekilde yatırılmalıdır.

Herhangi pozisyonda yatarken kusmuş olduğu fark edilen bebeğin, ağız içi de telaşsız bir şekilde temizlenmedir. Bebeğin yastıkla yatması doğru değildir.
 
Geri
Üst