Kısıtlı Bütçe İle Muhteşem Düğün Yapmanın Yolları

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Kısıtlı Bütçe İle Muhteşem Düğün Yapmanın Yolları
Kısıtlı Bütçeler İçin Muhteşem Düğün Planı
Kısıtlı Bütçe İle Muhteşem Düğün Yapmanın Yolları





Hayalinizdeki eşi buldunuz ve onunla hayatınızı muhteşem bir düğünle birleştirmek istiyorsunuz...Fakat bunun için bütçeniz kısıtlı...Hemen pes mi edeceksiniz...Hayır şimdi kısıtlı bütçe ile de muhteşem bir düğün yapabilirsiniz...Bütçeniz kısıtlı olduğu için hayallerinizdeki düğünü ertelemeniz gerekmiyor! İşte yakında düğün yapacaklar için düğün mekanları...


baskent-dugun-salonu-4384.jpg



Düğün ve evlilik planlama sitesi Dugun.com’un Genel Müdürü Emek Kırbıyık, öncelikle evlenecek çiftlerin karar vermesi gereken birkaç nokta olduğunu belirtti ve önerilerini aşağıdaki şekilde sıraladı:

• Davetli sayısına dikkat: Düğün mekanları genelde kişi başı ücret üzerinden hesaplamaları yaparlar. Bu nedenle davetli sayınıza dikkat etmeyi unutmamanız gerekiyor.

• Yakın olmayan kişileri eleyin: Öncelikle ailenizden davetli listesini bir defa daha gözden geçirmelerini ve çok da yakın olmayan akraba ve arkadaşlarını elemelerini isteyebilirsiniz. Böylece davetli sayısını azaltabilir ve kendinize ek bütçe sağlayabilirsiniz.

• Yemek için büfe veya kokteyl prolange’ı seçin: Düğünde servis edilecek her şeyin sizin için gerçekten önemli olup olmadığını da düşünmeniz gerekiyor. Oturma düzeni yerine büfe veya kokteyl prolange yapmak daha iyi bir seçenek olabilir. Bu şekilde bütçenizi biraz daha rahatlatıp daha önemli konular için kaynak yaratabilirsiniz.

• Hafta içi de evlenebilirsiniz: Yapabileceğiniz bir diğer değişiklik de cuma, cumartesi ya da pazar günleri yerine evlenmek için hafta içi bir gün seçmek. Böylece düğün mekanlarının hafta içi günlerde yaptığı ekstra indirimlerden faydalanabilir ve harika bir fırsat yakalayabilirsiniz. Merak etmeyin, sizi sevenler hafta içi de düğününüze gelecektir.

• Organizasyon şirketiyle anlaşın: Düğün asistanı veya organizasyon şirketi ile çalışmak da ek maliyet gibi görünse de size verecekleri tecrübe ve sağlayacakları indirimlerle günün sonunda bu işten sizin karlı çıkmanızı sağlayacaktır.

• Düğününüzü iki bayram arası yapın: Ayrıca düğün mekanlarının fiyatları da mevsimlere göre değişiklik gösteriyor. İki bayram arasında, hafta içi ve kış aylarında fiyatlar %50’ye varan indirimler ile alınabiliyor. Düğününüzü bu tarihler için planlayabilirsiniz.

• Beş yıldızlı otelde kokteyl yapın: Tüm bunların yanı sıra bütçeniz dahilinde bir düğün yapmak için öncelikle tarzınıza karar vermelisiniz. Eğer düğününüzü beş yıldızlı bir otelde yapmak istiyorsanız hafta içini seçebilir veya kokteyl prolange seçeneğini düşünebilirsiniz.

• Kır ve plaj düğününü tercih edin: Ayrıca kır düğününü de tercih edebilirsiniz. Böylece yemyeşil doğa, güzel bir süsleme ve etkileyici bir müzik ile düğününüz unutulmaz bir hale gelebilir. Çünkü insanlar doğada olunca lükse fazla önem vermezler. Bunu küçük değişikliklerle plaj düğünleri için de uygulayabilirsiniz.

• Bütçenizi kalem kalem hesaplayın: Son olarak ise bütçenizi kontrol altında tutmayı da unutmayın. En ufak ayrıntıya dikkat edin ve her masrafı hesapladığınızdan emin olun.
 
Geri
Üst