Hızlı Geçiş Sistemi Cezası Ne Kadar merak edenler buraya!

M

Misafir

Forum Okuru
Hızlı Geçiş Sistemi Cezası Ne Kadar merak edenler buraya!
Hızlı Geçiş Sistemi Cezası


Hızlı Geçiş Sistemi HGS Cezası Ne Kadar



Merhaba Sevgili Melek'ler ve bizi ziyaret eden siz sevgili misafirler, sizlere daha önce https://www.meleklermekani.com/faydali-bilgiler/228016-kgs-kalkiyor-yerine-hgs-geliyor.html demiştik. Bu gün ise Hızlı Geçiş Sistemi Cezası ne kadar diyen arkadaşlarımızı düşündük ve ilgili bilgileri paylaşmak istedik.


hizli_gecis_sistemi-1de.jpg


Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini alması planlanan Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) 30 lira bakiyenin altındaki geçişlerin 'kaçak' olarak değerlendirilecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 17 Eylül'den itibaren ülke genelinde başlatmayı planladığı HGS uygulaması yaklaşık 8 milyon KGS kullanıcısını yakından ilgilendiriyor.

HGS etiketlerine en az 60 lira yüklemesi gerekirken, bakiyeleri 45 liranın altına düştüğünde kendilerine uyarı mesajı gönderilecek. HGS etiketindeki bakiye 30 liranın altına düştükten sonra kara listeye alınacak ve yapılan geçişler da kaçak' olarak değerlendirilecek.

Araç sürücüsüne cezai işlem için tebligat yapılacak. Yasal süre içinde HGS etiketindeki para miktarını 30 liranın üzerine çıkaran sürücünün geçiş ücreti yatırdığı paradan düşülerek ceza uygulanmayacak, ancak yasal süre içinde yeterli parayı yatırmayan sürücünün aracına kaçak geçiş muamelesi yapılacak.
 
Geri
Üst