Hoya carnosa (Mum Çiçeği)

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Hoya carnosa (Mum Çiçeği)
hoya carnosa hoya mum çiçeği video mum çiçeği satış
Bu güzel bitki son derece dayanıklıdır. Ev koşullarında yetiştirilebilir. Çelikleri de kolay köklenir. Çiçek açması için aydınlık ve güneşli yerlerde tutulmalıdır ve genç fideleri hemen çiçek açmazlar.

Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever. Aşırı sulamadan hoşlanmaz. İki sulama arası toprağının bir miktar kurumasına izin verin. Saksı tabağında su bırakmayın, çürümeye neden olur.

Tropik kökenli bir bitki olduğundan kışı sıcak geçen yerlerde yarı gölgede olmak şartıyla dışarıda yetişebilir. Tohumdan da yetişir. Yerini ve yetişme koşullarını seviyorsa tohum bağlar. Ancak üzerinden alınan tohumlar hemen ekilmelidir. İlkbahardan sonbahar sonuna kadar 15 günde bir suda eriyen bir hazır bitki besini ile gübreleyin.

Bütün hoya türleri içinde muhtemelen büyümesi en kolay olanıdır. Çok fazla bakım gerektirmez. Cinsin tipi ve onun sütlü-beyaz özsuyu diğer türlerden ayrılan az kısmıdır. Bu türün özsuyu; akçaağacın renginde, şurup tadında ve güzel kokuludur.

Bu türün, tamamen sulu yaprakları var, ama saplar, birazcık ağaçlıktır. Avustralya'ya özgü olduğu söylenir ancak, tamamen yanlıştır. Çin'e özgüdür, ve asla Avustralya'da doğal olarak yetişmemiştir.

















 
Geri
Üst