Ihlamurun faydaları

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Ihlamurun faydaları
ıhlamur, grip, gribe iyi gelirmi, faydaları, ağacı, nasıl demlenir, çayı, nasıl yapılır, çayı nasıl yapılır, cilt, cilde faydaları,


Cilt güzelliğinden tutunda gribal enfeksiyonlara kadar bir çok faydası var ıhlamurun. Soğuk kış günlerinde bol bol çayını demleyin için. Size çayını için diyorum ama ne yazık ki ben pek sevmiyorum Melek'ler:) Neyse konuyu dağıtmadan sizlere bu yazımızda ıhlamur ve mucizelerinden bahsedeceğiz :)

84d9da57807016.jpg


IHLAMUR: Gribal enfeksiyonların yanı sıra güzellik ve ciltteki lekelere karşı da mucize etkileri vardır. Cilt lekeleri için iyice kaynatılıp, leke olan kısma sürülmesi öneriliyor. Bunun yanında strese karşı da ıhlamuru mutfağınızdan eksik etmeyin...


Ihlamur her derde deva

Ihlamurun faydası saymakla bitmiyor... Hoş kokusu sayesinde sinirleri yatıştırıyor.

Bağırsak kurdunu düşürdüğü gibi bağırsak sancısına da iyi geliyor. Ayrıca öksürüğü kesiyor, damar tıkanıklığını açıyor ve gribi iyileştiriyor. Mide üşütmesine de iyi gelirken, uykusuzluğu da önlediği görülüyor.


Marmara, Batı Karadeniz, Orta Toroslar ve Kuzey Anadolu'da yayılış gösterir. Özellikle kuzey ve batı bölgelerimizdeki ormanlarda rastlanan sık dallı, geniş tepeli ağaçlardır.



Boyları 20-30 m'ye kadar ulaşabilir. Büyüklüğü 5-10 cm arasında değişen yaprakları genellikle yürek şeklinde ve çarpık, kenarları dişli ve uzun saplıdır. Sarkık çiçek demetleri sarımsı bir renge ve karakteristik bir kokuya sahiptir. Çok geç açan bu çiçekler (Haziran-Temmuz) kurutularak çay gibi içilir.

Türkiye'de yetişen türleri;
Gümüş ıhlamur (T.tomentosa, Y).
Büyük yapraklı ıhlamur (T.platyphyllos, N).
Kafkas ıhlamurudur (T.rubra, Y).


Ihlamurun zayıflatıcı etkisi var

Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan ıhlamurun insan vücuduna sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Kaynatılıp içildiğinde göğsü yumuşatan, ayrıca gribe ve nezleye iyi gelen ıhlamurun suyu; cilde sürüldüğünde ise bazı lekeleri geçirebiliyor. Uzmanlar, sabah aç karnına içilen ıhlamurun kilo vermek isteyenlere yardımcı olacağını da söylüyor. Aşırı miktarda ıhlamur tüketimi ise, kalbe zarar verebiliyor.

Ihlamurun Faydaları Yararlari

Ihlamur çiçekleri kaynatılıp içilirse göğsü yumuşatıcı bir etki yapar, sinirleri yatıştırır. Ayrıca iyice kaynatılan ıhlamur çiçeği banyo suyuna katıldığı zaman da aynı etkiyi gösterir. Ayrıca ıhlamur deri dokusunu güçlendirir ve yeni hücre oluşumunu destekler, kuru ve duyarlı deriler için uygundur.

Ihlamur

Yaz aylarında sarı, beyaz çiçek açan hoş kokulu bir ağaçtır. Ormanda yetişmekle beraber, bahçe ve bostanlarda da yetişen türleri vardır. Ihlamur çiçekleri yapraksız olarak küçük sapları ile birlikte toplanıp gölgede kurutulur. Ihlamurun dal ve gövde kısmının kabuğu, kökü ve gövdesinin kurutulup öğütülmüş tozu da çiçeğinin özelliklerini taşımaktadır. Hoş kokulu ve rahatlatıcı bir bitki olması sebebiyle vucuda ferahlık verir, sinirleri ve göğsü yumuşatıp vücudu ısıtır ve terletir, idrar sötürür, bağırsakları yumuşatıp kabızlığı önler. Isıtıcı ve terletici etkisiyle nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da faydalıdır. Ihlamur mideye iyi gelir, bel ve eklem ağrılarını teskin eder, sinidirime yardımcı olur, sinirleri yumuşatıp, asabi gerginliği teskin eder, cildi güzelleştirir, deri kavlamasına karşı faydalıdır, ciltteki düzensiz lekelere, göz kapaklarında meydana gelen serleşmelere karşı iyi gelir. Ihlamur tıkalıgözenekleri açar, safray söktürür, nefes darlığı ve akciğer iltihabı, sarılık ve siroz gibi karaciğer hastalıklarına, felç ve yüz felcine, kazıklı humma, titreme ve kas kasılmasına karşı faydalıdır. Eğer zeytinyağı le macun yapılır ve ağrıyan yerler bununla yağlanırsa, ağrı ve sızıyı alır, eğer saçlara sürülürse uzatır.


IHLAMUR ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI

Ihlamur çayı içmeye devam edilirse;
• Sinirleri kuvvetlendirir, sinir bozukluğunu giderir.
• Uyku verir.
• Kansızlığı giderir,
• Kan dolaşımını ayarlar, kalbi takviye eder.
• Damar kireçlenmesini önler.
• Böbrek ve mesaneyi temizler.
• İdrar söktürür.
• Taş teşekkülünü önler, kum döker,
• Ter söktürür.
• Grip ve soğuk algınlığına faydalıdır,
• Göğsü ve bronşu yumuşatır.
• Mide İfrazatını arttırır; mideyi kuvvetlendirir.
• Balla içilirse, mide ülserine faydalıdır.
• Bağırsak spazmını giderir.
• Saç dökülmesini önler.
• Krampları çözer
• İshale çok iyi gelir.
• Ihlamur çayının gargarası; ağız yaralarını iyileştirir.
• Mürver ve papatya çayıyla beraber daha iyi terletir.


Ihlamur

Pek çok kimsenin sevdiği, her yerde satılan çiçeklerden elde edilen içecek kolestrolü ve tansiyonu dengeler. Ayrıca böbrek taşlarının kolay düşmesine yardım eder. Soğuk algınlığına iyi geldiğini ise herkes bilir. Ayrıca, çay yerine içebileceğiniz bir sıcak içecekdir.


IHLAMUR: Görkemli bir ağaç olan ıhlamur ağacının çiçeklerinden elde edilir.

Ihlamurun Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Uykusuzluğa ve iç sıkıntısına iyi gelir. Aybaşı ağrılarını hafifleterek daha kolay geçmesini sağlar. Sindirime yardımcı olur. İdrar söktürücüdür. Bağırsak ve böbrekleri temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Kansızlığı giderir. Saç dökülmesini azaltır. Vücudu terleterek vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Göğsü yumuşatır, bronşları açar ve balgamı söker. Romatizmaya ve gut hastalığına iyi gelir. Burkulma ağrılarını hafifletir.

Ihlamur Nasıl Kullanılır? Ihlamur çoğunlukla çay olarak tüketilir. Bunun dışında cilt bakımı için de kullanılır. Ihlamur çiçeğini kaynatıp suyu banyo suyuna eklenirse sinirleri yatıştırır ve cildi yumuşatır. Ihlamur, cilde parlaklık ve renk verir. Deriyi güçlendirir ve cildin yenilenmesine yardımcı olur.



Faydaları
Sinirleri kuvvetlendirir, sinir bozukluğunu giderir.
Uyku verir.
Kan dolaşımının normal olmasını sağlar.
Kansızlığı giderir.
Kalp kifayetsizliğinde faydalıdır.
Damar kireçlenmesini önler.
Böbrekleri ve mesaneyi temizler.
İdrar söktürür.
Kum döker, taş oluşmasını önler.
Ter söktürür.
Grip ve soğuk algınlığının şikayetlerini giderir.
Göğsü ve bronşları yumuşatır.
Mide ifrazatını artırır.
Balla karıştırılıp içilirse, mide ülserine faydalıdır.
Kabızlığı ve bağırsak spazmını giderir.
Boyun ve yüze güzellik verir.
Burkulma ve ezilmelerde ağrıyı keser.
Saç dökülmesini önler
 
Geri
Üst