Obezite Hakkında Bilmediğiniz 20 Şey

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Obezite Hakkında Bilmediğiniz 20 Şey
aşırı kiloluluk, hastalıklar, kilo problemleri, obezite, obezite hakkında, obezlik, ölüm sebepleri





392124db8278e169a0.jpg



1. Çocuk emniyet koltukları üreticileri, yakın zamanlarda yapılan bir araştırma sonucunda 6 yaş ve altı 250,000’den fazla Amerikalı çocuğun bunları kullanamayacak kadar şişman oldukları ortaya çıkınca daha büyük koltuk modelleri yapmaya başladı.
2. Yale Üniversitesi Yemek ve Obezite merkezinde yapılan bir .çalışmaya göre obezite üzerine internette yapılan bir ankete katılan 4,000 kişinin neredeyse yarısı, şişman olmaktansa ömürlerinin bir yılını feda etmeyi tercih edeceklerini söyledi.
3. Yüzde 15 ile 30 arası ise, obez olmaktansa evliliklerini bırakabileceklerini, çocuk yapma olasılığından vazgeçebileceklerini, depresyona girebileceklerini ya da alkolik olabileceklerini söyledi.
4. Yüzde 4-5 arası kesimse aşırı kilolu olmaktansa bir uzuvlarını kaybetmeyi ya da kör olmayı tercih edebileceklerini söyledi.
5. 1991’den 2000’e Amerikalılar’ın ortalama ağırlığı yaklaşık 4 kilo arttı.
6. 2004’te Federal Havacılık Yönetimi, ortalama erkek kilosunu 77 kilodan 83 kiloya çıkardı.

7. Havayolları 2000 senesinde yolcularından gelen ek ağırlığı karşılayabilmek için kullandıkları 350 milyon galonluk yakıta 275 milyon dolar harcadı. Artık uçakta yapılan ikramların neden kısıtlandığını tahmin edebiliyorsunuzdur.
8. On seneden fazla bir süre öncesinde şu an 544 kilo (beş yavru fil ağırlığına eşit) olan ve son birkaç yıldır yatağa bağlı yaşayan Manuel Uribe, eşi tarafından terk edildi. Kadının korkusu, Uribe’nin sürekli genişleyen bedeniydi.
9. 2002 senesinde Virgin Atlantic, Galler’den Barbara Hewson’a 24,100 dolar ödedi, çünkü Atlantik’in aşıldığı bir uçuşta yanına oturan obez bir yolcu onu ezmişti. Barbara’nın göğsünde kan pıhtılaşması oldu, bacak kasları yırtıldı, siyatik oldu ve bir ay boyunca yataktan kalkamadı.
10. Duke Üniversitesi Tıp Merkezi, tüm bedenlerinin yüzde onunu kaybeden kadın ve erkeklerin cinsel hayatlarının daha iyi gittiğini söylediklerini tespit etti.
11. Obezite, önlenebilir ölüm sebepleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Birinci sıradaysa tütün var.
12. Gaziler Kurulu’na göre, kurumdan sağlık harcamalarını alan 7.5 milyon gazi, yani toplamın yüzde 70’inden fazlası aşırı kilolu, yüzde 20’si de körlük, ampütasyon, böbrek ve kalp sorunlarına yol açabilecek diyabet problemleriyle karşı karşıya.
13. İki sene önce Hardee fast-food restoranları 1,420 kalorilik ve 107 gramlık ‘Canavar Kalın Burger’i tanıttı. İçinde Angus sığır eti, dört parça domuz eti, üç dilim peynir ve mayonez bulunuyor.
14. Çikolatalı ıslak kek, Cajun fındık, tatlı patates ezmesi, kızarmış karides ve kedi balığı, Mississippi, Amerika çıkışlıdır. Aynı zamanda ülkenin en şişman insanları da buradandır. Yetişkin Mississippililer’in yüzde 25’inden fazlası obez. Bu bir tesadüf olabilir mi?
15. Yakın zamanda yapılan araştırmalara göre obezite uykunuzun kaçmasına sebep olabiliyor.

16. Diğer taraftan uykusuzluğun da obeziteye sebebiyet verebileceği söyleniyor.
17. Bu bir kısır döngü olmalı.
18. Arizona’dan Aborjinler ve Pima yerlileri, Batı yaşam tarzına geçtikten sonra obezite, ikinci tip diyabet ve hipertansiyon hastalığını ortaya çıkarmışlardır.
19. Ölümcül obez olan tüm Amerikalılar bir eyalette yaşasaydı nüfus oranı en yüksek 12.eyalet ortaya çıkmış olurdu ki bu Virginia’dakinden bile daha fazla insan demek.
20. 2003 senesinde yapılan bir çalışmaya göre her sınıftan gelen New York kenti ilköğretim öğrencilerinin yüzde 21’i obez.

 
Geri
Üst