Yeraltından Çıkan Sular Neden Temizdir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Yeraltından Çıkan Sular Neden Temizdir?
yeraltı suları, neden temizdir, sebepleri, yapısı, nedenleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

yeralti sulari-89.jpg


Sevgili melekler,
İçtiğimiz sularda doğal kaynak suyu ibaresi ararız.Biliriz ki en temiz,en leziz,en doğal su kaynak suyudur.İçiminde ki yumuşaklığıyla,tadıyla her zaman tercihimizdir.Acaba hiç düşündük mü,yerin kilometrelerce altından gelen su nasıl oluyor da tertemiz çıkıyor?

Suların aslında bulanık olmasını sağlayan nedenler bakterilerdir. Bu bakteriler yeryüzünde sulara uygulanan bazı değişiklikler sonucunda ortaya çıkabilir. Bu bulanıklıkları yeryüzünde bulunan cansız ve canlı maddeler ortaya çıkarabilir.

Yeraltı suları ise yeryüzüne gelene kadar bir çok kez toprak altınde süzülmüş ve süzülen bu sular yeryüzüne berrak bir şekilde çıkabilmektedir. Bu süzülme sonrasın da su artık daha berrak bir hal almaktadır. Üzerinde bulundurduğu canlı veya cansız maddeleri yer yüzüne çıkana kadar temizleyen sular hiç bir dış etkene maruz kalmadan tertemiz bir şekilde yeryüzüne çıkabilmektedir.

Ayrıca yeryüzüne gelene kadar güneşle hiç karşılaşmayan sular üzerinde güneşe ihtiyaç duyan canlıları da barındırmamaktadır. Bu barındırma gerçekleşmediği için ise yine sular berrak bir şekilde yeryüzüne çıkabilmektedir. Daha sonra ise sular gerekli merkezler de depolanarak insanların sofralarına kadar gelmektedir. Dünya üzerinde sürekli olarak değeri artan yeraltı suları devletler tarafından güvenlik altına alınmaktadır.

 
Geri
Üst