2012 Kehanetleri ( İslamda )

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
2012 Kehanetleri ( İslamda )
İslamda yer alan 2012 kehanetleri ve gerçekliliği hakkında bilgiler...

kehanet1-2ee.jpg

Artan seller, Şiddeti ve yıkıcılığı artan sismik hareketler,Patlamaya hazır süper volkanlar ve iklim değişiklikleri vs.

Değişen iklim ve zayıflayan manyetosfer...

Bunlar kehanet değil, gezegenimizin gerçekleri. Sıradışı olan şey ise hepsinin üst üste gelmiş olması ve domino etkisiyle dünya genelinde çok büyük yokoluşa sebep olabilecekleri. Artan nüfusla zaten çok hassas dengeler üzerinde olan gezegenimizin dengesi her an bozulmak üzere. 2010 yılında çeyrek milyar insan sadece doğal afetler nedeniyle hayatını kaybetti.

Yaklaşık iki haftadır 2012 hakkındaki teorileri; gerek kitaplardan, gerek internetten bulduğum kaynaklardan okuyarak geçirdim. History ve Discovery Channel'ın konu ile ilgili belgesellerini indirip izledim ve 2012'nin dünyamız için farklı bir yıl olacağını düşünmeye başladım. Ben her okuduğu felaket senaryosunu ciddiye alan biri değilim, aksine şu ana kadar hepsine gülüp geçmişimdir. 2000 yılı için de benzer söylentiler çıktığında hiç araştırma gereği bile duymamıştım. Aslında bu kehanetin, sandığınızın aksine basit bir kehanet olmadığını, bilimin de desteklediği bir döngü olduğunu gördüm.

Döngü diyorum çünkü Maya'lar evrendeki herşeyi döngü üzerine kurmuşlar. Yaptıkları bilinen ilk takvim doğum ile ilgili ve bunu 260 gün saymışlar. Daha sonra tarımla uğraşmaya başladıklarında hava tahminleri için güneş ve gezegenlerin hareketlerini izlemişler ve halen kullandığımız gregoryen takvimi ile neredeyse birebir örtüşen hatta daha doğru olan yıl döngülerini hazırlamışlardır. Güneş yılı takriben 365.2422 gündür, gregoryen takvimde bu 365.2425 olarak esas alınırken, Maya'ların yıl döngüsü 365.2420 gün / saniyedir. Hatta Yılmaz Aydın'a göre manyetik kutupların yer değiştirmiş olduğunu bile bilmişlerdir. Dahası, her 25.626 yılda bir oluşan galaktik dizilimin önemini bildikleri Chichen Itza tapınağının yanında oynadıkları top oyunundan anlaşılmaktadır.

Maya'lar aslında takvimlerini kendi hazırlamamış, efsaneye göre Kukulkan (tüylü yılan) diye bıyıklı beyaz birinden yardım almışlardır. Bütün Amerika kıtasında farklı isimlerde anılan bu kişi (Azteklerde Quetzalcoatl, İnkalarda Virakocha) Maya'lara astronomi bilgilerini, tarımı ve ilaç yapmayı öğretmişti. Daha sonra geri döneceğini söyleyip ayrılmış ve bir daha gelmemişti. Benzer hikayeler Quetzalcoatl ve Virakocha için de geçerlidir. Daha sonra bu kişiyi Tanrı olarak betimlemişler. Mayalar'la ilgili bir başka gizemi de Maya kazılarında keşfedilen kristal kafatasları ve Yucatan'da keşfedilmiş, dünyada pek rastlanmayan anormal kafatasları oluşturmaktadır. 21 Aralık 2012 tarihi sadece Maya kültüründe değil başka eski medeniyetlerde de önemli bir gün olduğunu, Mısır'daki piramitlerin 21 Aralık 2012'deki galaksi dizilimini işaret ettiğini ve bu tarihin Aztek kültüründe de yeni bir çağı başlattığı bilinmektedir.

Astrolojide bu kadar gelişmiş olan Maya uygarlığının bir de "büyük sayım" denilen bir döngüsü (b'aktun) vardır. Bu da bizim hesabımıza göre 5125 yıldır.
 
Geri
Üst