Angkor Wat Nerede Bulunur?

T

TİTAN

Forum Okuru
Angkor Wat Nerede Bulunur?
angkor wat nerede bulunur hangi ülkede hangi şehirde yeri özelliği tanıtımı ile ilgili bilgiler burada melekler
Dünyada ve tabi ki ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen pek çok ilginç yerler ve yapılar var melekler :) İşte bunlardan biri de daha önce tanıtımını yaptığımız Kamboçya'da bulunan bir yapı; Angkor Wat...


a3-12f.jpg




Angkor Vat, Kamboçya'nın Siem Reap kentinde yer alan, Kral II. Suryavarman adına yapılmış bir tapınaktır. Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tapınak 12. yüzyılda inşa edilmiş olmasına karşın günümüze dek oldukça iyi bir korunma altında ulaşabilmiştir. Bölgedeki tek dinsel yapı olarak günümüze kalmış olup, önce Vişnu adına bir Hindu tapınağı olarak, daha sonraki dönemlerdeyse bir Budist tapınağı olarak kullanılmıştır. Khmer mimarisinin en önemli örneklerindendir. Kamboçya ile özdeşleşen yapı ülkenin ulusal bayrağının üstünde de betimlenmektedir. Ülkeye gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerdir.


a1-189.jpg



Angkor Vat, Hinduizm'de Tanrıların yaşadığı yer olduğuna inanılan Meru Dağı'nı simgeleyen dağ biçili kubbeleri ve galerili (balkon) avlusuyla Hmer mimarisinin iki ana ögesini taşımaktadır. Tapınağın çevresinde 3.6 km uzunluğa denk gelen kalın duvarlar ve hendekler bulunur. Tapınağın dört bir köşesinde birer küçük, ortasında bir büyük kubbe bulunur. Birçok Angkor tapınağının aksine Angkor Vat batı yönüne bakar.

a2-f8.jpg
 
Geri
Üst