Figueres Nerede Biliyor Musunuz?

T

TİTAN

Forum Okuru
Figueres Nerede Biliyor Musunuz?
figueres nerede hangi kıtada özelliği ne resimleri tanıtımı ile ilgili bilgiler burada melekler
Eminim bir çoğunuz orası da neresi diyorsunuzdur melekler :) Ben de ilk duyduğumda aynısını demiştim ve kimbilir hangi ücra köşe diye düşünmüştüm.Evet,ücra bir köşe ama önemli bir özelliği var.:)Figueres, Rosas Körfezinden içeriye doğru uzanan verimli bir ovanın yer aldığı Emporda bölgesinin kuzeyinde küçük bir kasabadır.İspanya'nın kuzey doğusunda bulunan özerk bölgesi Katalonya'da bulunur.. Nüfusu 35.000 olan bu küçük kasaba Salvador Dali ile birlikte anılır.Çünkü dünyaca ünlü ressam bu kasabada doğmuştur.

f2-371.jpg
f3-348.jpg



1960 yılında Figueres belediye başkanı, yıllar önce Dali'nin ilk sergisine ev sahipliği yapmış ve iç savaşta zarar görmüş olan Belediye Tiyatrosu'nu Dalí Tiyatrosu ve Müzesi adıyla restore etmeye karar vermiş. Dali, müzenin her köşesini kendi tasarlamış, inşaatı ve dekorasyonuyla bizzat ilgilenmiş. Müze 1974'te açıldıysa da, Dali 1980'lerin ortasına kadar ufak eklemeler ve değişiklikler yapmaya devam etmiş.


f1-24c.jpg



İlk günkü gibi korunan, dünyadaki en büyük Dali koleksiyonuna sahip müzeye sanatçının en büyük yapıtı demek de mümkün. Müzede, Dali'nin tasarladığı ve boyama, çizim, yontma, kuyum, hologram, stereoskopi, fotoğrafçılık ve benzeri tekniklerle yapılmış dört binden fazla eseri bulunuyor.
 
Geri
Üst