Yemek Yerken Uyulması Gereken Kurallar

M

Misafir

Forum Okuru
Yemek Yerken Uyulması Gereken Kurallar
Yemek Yerken Uyulması Gereken Kurallar
Yemek Yemek sırasında uyulması Gereken Görgü Kuralları


Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda sizlere yemek yerken uyulması gereken görgü kurallarından bahsedeceğiz. İlgili tüm arkadaşlar, mausenizi biraz daha aşağıya doğru kaydırınız :)

yemek,-243.jpg


Salata yerken bıçak kullanılmamalı.
Tabak fazla doldurulmamalı.
Kesilerek yenmesi gereken yiyecekler çok ses çıkartılarak kesilmemeli.
Çatala bir lokmadan fazla yemek alınmamalı.
Ağza giren yiyecek maddesi kurala göre ne ile girdi ise onunla çıkarılmalı ancak bir balık kılçığını ağızdan çıkartma işlemi parmakla yapılır.
Konuklardan birinin bir kez kullandığı servis parçası herkesin kullanacağı gıda maddesine sokulmaz. (Örn: kahve kaşığı ile önce kahvenin tadına bakılıp ondan sonra karıştırdıktan sonra şeker alınmamalı)
Hardal, ketçap, reçel, terayağ gibi yiyecekler önce tabağın kenarına alınmalı; soslar ise doğrudan yemek üzerine dökülebilir.
Servis tabağının içindekiler kişinin kendi kullandığı çatalla alınmamalı, tadına bakılacak bile olunsa önce kişinin tabağına konmalı.
Konuklara porsiyon şeklinde sunulan istiridye, çorba gibi yiyecekler hiçbir zaman reddedilmemeli, ancak yemek istenmediğinde bu yiyeceklerden bir-iki lokma alarak tabakta bırakılmalı.
Yemekten istenmeyen maddeler (kıl, sinek gibi) çıktığında hiç kimseye belli etmeden üstü yemekle kapatılarak, eğer yemeğe devam edilebiliyorsa kalanı yemeğe devam etmeli veya devam ediyor gibi davranılmalı.
Alışılmamış ve yemesi zor olan yiyecekleri denemek amacıyla almamalı, ancak almak zorunda kalındığında açıkça nasıl yeneceği sorulmalı, gerekirse bunu yemesini bilen kişi sessizce taklit edilmeli.
Sofrada çok gerekmedikçe okumak, yazmak ve not almaktan kaçınmalı
Yemek odasına yanan sigara ile girilmemeli.
Sofrada sigara içiliyorsa yemek tabağı, çay veya kahve fincanı ya da tabakları kül tablası olarak kullanılmamalı.
 
Geri
Üst