Google Sahipleri Kim ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Google Sahipleri Kim ?
Google İlk Kim Buldu
Google Sahipleri Kim



Hergün başında gerek iş icabı gerek keyfi olarak saatler geçirdiğimiz bilgisayarlarımızın arama motoru googla kime ait , kim bulmuş hiç düşündünüz mü melekler ? Bu sorunun cevabı aşağıda ki yzımızda mevcut :tik:

google_sahipleri-205.jpg
google_sahipleri2-291.jpg


Google arama motoru iki Stanford Üniversitesi mezunu öğrenci tarafından bir proje olarak başladı. 1996 yılında, Google kurucularından biri olan Larry Page WWW (World Wide Web), yani internetin matematiksel özellikleri hakkında, doktorası için bir araştırma ödevi yazmaya başladı. Daha sonra araştırmasında birbiri ile bağlantılı web sayfaları üzerinde durdu. 1998 yılında kendisi gibi doktora derecesi için okuyan arkadaşı Sergey Brin, lary Page’in araştırma porjesine katıldı.

İkilinin yürüttüğü proje baclink analizleri ve araştırması ile ilgili olduğu için BackRub adınıverdiler. Araştırma projesi başarılı oldu ve bu başarı ile birlikte ikili Goolge adını verdikleri arama motoru üzerinde çalışmaya başladılar.

Lary Page ve Sergey Brin ilk aşamada yurt odasında kurdukları sistem ve Üniversitenin web sitesi üzerinde yer alan google.stanford.edu etki alanı ile çalışmalarına başladı. Yurt odasında başlayan çalışmalarında ucuz ve ödünç olarak aldıkları sunucuları kullanmaya başladılar. ikili ilk zamanlarda bu fikirlerini satmaya çalışsa da alıcı bulmak konusunda başarılı olamadılar.

Sonunda Sun Microsystems’in kurucularından olan, hemde fakültelerinde öğretim görevlisi olan hocaları Andy Bechtolsheim onlardaki potansiyeli görür ve 100.000 $ lık bir çek yazar. Çek Google Inc adına kesilmiştir. Fakat resmi olarak henüz böyle bir şirket kurulmadığı için çeki tahsil edemezler.

7 Eylül 1998 tarihinde California Menlo Park ta yer alan kiraladıkları bir garajda Google Inc şirketinin kuruluşunu gerçekleştirirler. Arama motoru ilk kurulduğu zamanlarda beta aşamasında olmasına ragmen günlük 10.000 arama sorgusuna cevap verir. Getirdiği alakalı arama sorguları nedeni ile basının ilgisini çeker. 1998 yılında PC Magazine dergisi Google’ı en başarılı arama motoru seçer.

Bu gün dünyanın en iyi arama motoru olarak kabul edilen google, dünyanın en değerli şirketlerinden biri haline gelmiştir.
 
Geri
Üst