20'li yaşlardaki cilt bakımı

PaSikA

Yeni Üye
Üye
20'li yaşlardaki cilt bakımı


20’li yaşlar aslında fiziksel olarak güzellik yaşıdır. Fakat günümüzde birçok kadın, ne kadar güzel olursa olsunlar, 20’li yaşlardaki güzelliklerini arıyor ve kendilerine olan özgüvenlerini malesef yitiriyorlar. Kendine özgüveni olan kadınlar ise, ‘ kendimde kusur bulmamalıyım, gerçekten çok hoş gözüküyorum' diye düşünüyorlar. Burda yapılabilecek en güzel şey aynaya bakmak ve görüntünüzü beğenmektir çünkü özgüven aslında bir kadını çekici yapan en önemli etkendir.

20’li Yaşlarda BakımAslında kendini fark etme çoğu kadın için bu zamanda zordur çünkü 20’li yaşlar büyük değişim ve belirsizlik zamanıdır. Bu zaman içerisinde öğrencilikten büyüme çağına; genç kızlıktan kadınlığa ; kariyerden ise evliliğe doğru bir yol alınır. Bu değişim sırasında bayanlar, kendilerine özgü stillerini ve rahat hissettikleri imajları yaratırlar ve aynı zamanda bu 20’li yaşlarda, değişik saç stilleri edinme, her moda trendleri deneme ve çılgın makyaj renkleri kullanma gibi özelliklere de rastlayabiliriz. Bu özellikleri yaşama zamanımız aynı zamanda, bizim kim olduğumuzu ve nasıl görünmek istediğimizi düşünme zamanımız da oluyor. Şu bir gerçek ki görüntü yargının en büyük düşmanıdır.

Şimdi Bilmemiz Gerekenler

Başta cilt bakımına çok önem verilmesi gerekmekte ve bunun için güneş koruyucu ürünleri kullanmak, makyajı temizlemeden yatmamak ve cilt yapınıza uygun olan temizleme ürünlerini seçmek çok önemlidir. Sivilcelerin oluşmaması için cildi temiz tutmak gerekir çünkü temiz cilt gözenekleri açar ve sivilce oluşumunu engeller. Temizleyicilerin içinde bulunan salicylic veya glycolic asit cildin eksfoliye edilmesine yardımcı olur ve gözeneklerde oluşan ölü hücreleri temizler. Cildi çok kurutmaktan kaçınmak gerekir. Eğer ciltteki bütün yağı yok etmeye kalkışırsanız,bezeler bile daha çok sıvı boşaltarak tepki gösterir. Bunun sonucunda kuru cilt yağlanır. Eğer cilt hala kuruysa,gözenekleri tıkamayan ,yağsız bir losyonla cildinizi nemlendirin.
Güneşin zararları şu anda cildinizde bir etki yapmamış olabilir ama sanmayın ki bu hep böle devam edicek, ne yazık ki 30’lu yaşlarda bunların kalıntılarına rastlayacaksınız. Daha fazla zarardan kaçınmak için en önemli alışkanlığınız (en az SPF15) yağmurlu-güneşli,yaz-kış hiç farketmez güneş koruyucu kullanmak olmalı. Sahilde,yüzünüzü herhangi bir şapkayla korumalı ve en az SPF 30 ve üstü kullanmalısınız. Bundan bir yirmi sene sonra cildinizde kırışıklık ve çil olmayınca bu alışkanlıktan çok memnun kalacaksınız.
Makyaj malzemelerine para harcama zamanı geldi de geçiyor artık. Fondöten ve kapatıcı özen gösterilmesi gereken önemli iki malzemedir. Bunun nedeni ise iyi bir dudak parlatıcısı, oje veya göz farı eczanelerden alınabilirken, iyi bir fondötenin veya kapatıcının hemen hemen aynı fiyatlarda alınması imkansızdır. Kaliteli fakat diğerine oranla daha pahalı bir fondöten almak mı daha ucuzdur yoksa aynı fiata üç tane kalitesiz fondöten almak mı? Tabiiki kaliteli olandır, bunun nedeni ise iyi bir fondötenin en az bir yıl kullanışlı olması ve bunun aksine kötü fondötenlerin hemen bozulup kullanışsız hale gelmesidir.

20’li Yaşlarda Kullanılması Gereken Ürünler

1- Güneş Koruyucu: Şimdiden cildinizi kurtarın. Çünkü 20’li yaşlarda çok fazla önemsemediğiniz güneşin zararları, etkisini 30’lu, 40’lı ve daha ileriki yaşlarda gösterir.

2- İyi Bir Temizleyici: Eğer eczaneden aldığınız markalar cildinizi temizleyemiyorsa,daha etkili bir ürün için dermatoloğa görünün.

3- Göz Kremi: Göz çevresi yaşlandığınızın en önemli belirtilerinden biri olduğu için, mutlaka korunmalı ve nemlendirilmelidir.

4- Kapatıcı: Sabahın erken saatleri veya gecenin geç saatlerinden kalma göz altı torbalarını saklamak için mutlaka kullanılması gereken bir üründür.

5- Renkli Nemlendirici: Fondötenden daha hafif yapıdadır ve cilt renginizi daha pürüzsüz ve daha parlak olmasını sağlar.

6- Stick Fondöten: Kusurları kapatmanın en iyi yoludur. Sadece gölgenin cildinizle uygun olup olmadığına ve spot ışıkta kusurları kapatıp kapatmadığına çok dikkat edin.
 
Cevap: 20'li yaşlardaki cilt bakımı

herşeyden önemli olan şey cilt temizliği tabiiki ama kalitesiz ürün kullanmakla da risk almamak gerek buna da dikkat edelim sevgili melekler çünkü cildimiz bizim en değerli giysimiz :)
 
Geri
Üst