Genç Kalmak İsteyenler İçin Anti-Aging

Uzman SühaN

Administrator
Genç Kalmak İsteyenler İçin Anti-Aging
anti aging yöntemleri

genç kalmak için yöntemler

cilt-bakim-231.jpg


Sevgili hanımlar güzelliğimizi korumak artık çok kolay.Her yaşta dinamik ve canlı bir cilde sahip olmak tüm bayanların hayalidir.Güzellik uğrana servet dökmeden,zamana meydan okumaya varmısınız?Cevabınız muhtemelen evettir.Ozaman yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz

Egzersizi sabah yapmakla akşam yapmak arasında çok büyük farklar var. Özellikle kadınlar için akşam sporunu önermiyorum.Sabah erken saatlerde kortizon miktarımız çok yüksek düzeydedir. Vücut yeni bir güne hazırdır ve bu saatlerde yapılan fiziki egzersizde hormonal yapıda bir değişim yaşanmaz.Akşam saatlerinde ise kortizon düzeyiniz minimum düzeydedir ve günün sonunda zaten yorgun olan vücudu ağır bir egzersiz programına sokarsanız; vücut bunu stres gibi algılıyor ve stres hormonlarını artırıyor. Kortizonun yükselmesi ise birçok sistemi etkiliyor; kan şekeri ve tansiyon yükseliyor, hormonların salgı düzeni bozuluyor.
SABAHLARI İP ATLAMAK TÜM KASLARI ÇALIŞTIRIR
Kadınlık ve erkeklik hormonlarının temel yapısı steroittir ve bunlar derialtı yağ dokusunda parçalanarak östrojene dönüşür.Kortizon deri altı yağ dokusunu azaltır ve dolayısıyla yeteri kadar östrojen üretilemez. Sonuç olarak cilt incelir, parlaklığını ve gerginliğini kaybeder ve kolay kırışır.İnsanın vücudunun neye ihtiyaç duyduğu bellidir. Bu doğrultuda sabah uyandığınız zaman 10 dakika spor yapmak bile yeterli olacaktır. Her sabah 10 dakikalık kültür fizik hareketleri ardından ip atlama; yüz kasları dahil vücudumuzdaki büyük küçük tüm kasları çalıştırır ve kalbimizin ve akciğerlerimizin kapasitesini arttır.
HIZLI HAYAT YÜZÜNDEN 25′İNDE ESTETİK OLAN VAR
Yaşlanma etkilerini geciktirmek için maneviyat ve iç huzur çok önemli. Sürekli rekabet içerisinde olan kadınlar, bu durumdan çok fazla etkileniyor. Kadınlarda yaşlanmanın en önemli sebebi bu!Estetik ameliyatlar eskiden 50′li yaşlarda başvurulan bir çözümken, artık çok erken dönemlerde yaptırılıyor. Yaşlanma hızlandı; 30′undakilerde çizgiler artıyor.Bana 25 yaşında yüz gerdirmek için gelen hastam oldu! Gerçekten de ihtiyacı vardı. Hızlı ve stresli yaşamının sonunda bu genç kızın cildi kendini bırakmıştı.
CEVİZ VE BADEMLE DOĞAL ANTI-AGING
abah’tan Esra Tüzün’ konuşan Dr. Ümran İleri şunları da söyledi:Beynimizin ihtiyaç duyduğu bazı eser elementler, doğada sadece cevizde bulunur. Günde 1 adet tam ceviz yenmelidir. 5-6 çekirdekli kuru üzüm, 3 adet badem, ara öğün olarak mükemmel besin kaynaklarıdır. Kuruyemişlerin rengi koyulaştıkça içindeki anti-aging etkisi de o oranda artar.
KURU PATLICANLA YAŞLILIĞI GECİKTİRİN
Doğaya bir bakın; doğa bizim ihtiyacımız olan her şeyi sunmuş ama biz bunları değiştiriyoruz. Kışın domates yemeye çalışıyoruz, yazın kış meyvelerini tüketiyoruz. Vücudu zehirleyerek hastalıklara davetiye çıkarıyoruz.
HÜCRELERİ YENİLİYOR
Patlıcanın kurusu, antioksidan etkiye sahip ve yaşlanmayı geciktirici bir sebzedir. Haftada en az bir kere dolmasını yemeniz gerekir. Böylece vücudun direncini artırır, hastalıkları azaltır, hücrelerinizi yenilersiniz. Kuru domates de bağışıklığı destekliyor.
YEMEĞE ÇORBAYLA BAŞLAYIN
Besinleri uzun çiğnemek, arada su içmek beyinde doyma merkezini uyararak fazla yememizi engelleyen yöntemlerdir. Çorbadan sonra zeytinyağlı yemekler tercih edilmeli.Zeytinyağlılar hem hücrelerimizin oksidasyonunu dengeler hem de sindirime yardımcı olur. Üstelik bizi uzun süre tok tutarak kilo almamızı engeller. Zeytinyağı, kahvaltı dahil her öğünde soframızın olmazsa olmazlarından biridir.
MEMELER ARTIK ESKİSİNDEN SARKIK
Sezaryenle doğum arttığı için günümüz kadınında karın bölgesinde de, memelerde de aşırı sarkma oluyor. Eskiden normal doğumla yedi çocuk doğuran kadınlara bakın; karın kendisini toparlamış ve dümdüz hale gelmiştir. Normal doğum, kendiliğinden olabilecek bir fizyolojik olay olduğu için ameliyat sonrasında toparlanma, süt salgılaması her şeyi değiştirir.
EMZİRME EGZERSİZ YERİNE GEÇEBİLİR
Emzirme olayı, eskiden iki seneye kadar sürermiş. Emzirme kasları çalıştırıyor, devam ettikçe doğum kiloları da gidiyor. Süt salgılamak için kaslarınızı çalıştırarak bir şekilde egzersiz yapmış oluyorsunuz.
EMZİREN KADININ RAHMİ TOPARLANIR
Emziren kadınlarda beyindeki hipofiz bezinden ‘oksitosin hormonu’ salgılanması artar. Bu, süt salgısı sağlarken ayı zamanda rahim kontraksiyonu da yapar. Hiçbir egzersiz hareketi, oksitosin hormonunun yerine geçemez. Hiçbir hareket vajinanızı oksitosin hormonu gibi çalıştıramaz. Basit bir emzirme olayıyla o kaslar güçleniyor, genişlemiş olan rahim doğum öncesine yakın bir hale dönüyor. Ama sezaryende kas bütünlüğü bozulduğu için rahim hiçbir zaman eskisi gibi olmuyor.
YER SOFRASI FAZLA YEMEYİ ENGELLİYOR
Yerde oturarak yemek yemek çok daha sağlıklı. Japonya ve Çin’de de insanlar yerde diz çökerek yemek yerler. Diz çökerek yemek yemek, fazla yemeyi önleyen bir faktör.Yer sofrası, aslında kilo almayı engelleyen bir durum. Bu oturuşta; mide daralıyor. Bu arada beynimize kan hücum ediyor ve doyma merkezini uyararak tokluk hissi veriyor.Uzakdoğu’da yaşayan insanlara bir bakın; kendilerine hep dikkat ediyorlar ve şişman kimse yok. Modern toplumlarda kilonun büyük bir sorun olmasının en önemli nedeni ayakta ve çok hızlı yemek yemek!
 
Geri
Üst