Çocuklarımıza şekeri veriyoruz amaaa!...

mislinay

Yeni Üye
Üye
Çocuklarımıza şekeri veriyoruz amaaa!...


biz anneler kimimiz istediği için kıyamadığımız,
kimimiz ağlarken susturmak için
kimimiz kandırmak için kimimizde ödüllendirme amaçlı ŞEKER veriyoruz ama...


Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden büyük tehlike


Şekerin içerisindeki tatlandırıcının çocuklarda bağımlılık yaptığını belirleyen Lund Üniversitesi'nden Charlotte Erlanson-Albertsson, şekerlere konulan tatlandırıcıların sağlık risklerinden endişe ettiğini belirtti.
Tatlandırıcıların normal şekere göre beyinde daha fazla bağımlılık meydan getirdiğini ifade eden araştırmacı Albertsson, "Uzun süreli etkisinden henüz bilgimiz yok ama şunu biliyoruz; çocuklar bu konuda yetişkinlerden daha hassas." şeklinde konuştu.
Tatlandırıcıların yoğurt gibi diğer bazı besinlerin içinde de olabileceğine işaret eden Albertsson, kişi başına yılda 5 kilo tatlandırıcı yemekte olduğumuzun altını çizdi. İsveçli Yiyecek Maddelerini Denetleme Kurumu'ndan Nils-Gunnar Ilbäck ise bu orandan dolayı şahsen endişelenmediklerini belirtti. Nils-Gunnar Ilbäck, henüz ellerinde zayıf bilgilerin olduğunu ve halen AB Yiyecek Maddelerini Denetleme Kurumu'nun konu hakkındaki araştırmalarının devam etmekte olduğunu kaydetti. Ilbäck, bu araştırmalar sonucunda iddiaların kesinleşmesi halinde bu maddelerin kesin olarak yasaklanacağını dile getirdi.


alıntı
 
Cevap: Çocuklarımıza şekeri veriyoruz amaaa!...

benim iki yaşında bir oğlum var ve çok şeker yiyor hatta gittiğim yerlere şeker taşıyorum yoksa aklına gelince kıyamet kopuyor nasıl vazgeçireceğim bilmem bu konuyu okuyunca çok endişelendim ne yapsamda şekeri unuttursam acaba
 
Cevap: Çocuklarımıza şekeri veriyoruz amaaa!...

evet canım her çocuk gibi ...
birden vaz geçirme yavaş yavaş azaltmaya bak onu daha sağlıklı olan gıdalara yöneltmeye çalış (ayarında olduğu sürece çikolata şekere nazaran daha faydalı)ve sıklıkla şeker istediğinde dikkatini başka bir şeye çek tamam tamamen vazgeçiremezsin ama ne kadar şeker tüketimi az olursa onun için o kadar kar olur bence:)
 
Cevap: Çocuklarımıza şekeri veriyoruz amaaa!...

haklısın arkadaşım bir kaç gündür günde bir tane şeker veriyorum bazende hiç vermeyip meyve yediriyorum ama şeker aklına düşünce biraz sıkıntı yaşıyoruz alıştırıcaz mecburen hele bu yazıyı okuduktan sonra nasıl verebilim güzel bi konu açmışsın bence emeğine sağlık..
 
Geri
Üst