TV izle
Geri git   Meleklermekanı.Com l ANA SAYFA > Aman Doktor Derdime Bir Çare > Çocuk Sağlığı ve Eğitimi
Google
 
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et Gizlilik Politikası Kurallar

Çocuk Sağlığı ve Eğitimi Çocuk sağlığı ile ilgili bilinmesi gereken herşey ve daha fazlası...

Add to Google
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-05-2008, 02:56 AM   #1 (permalink)
Özel Melek
 
nisan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Bulunduğu yer: isvicre
Mesajlar: 6.797
Ettiği Teşekkür: 1.441
1.246 Mesajına 1.486 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 131 nisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond reputenisan has a reputation beyond repute
Lightbulb Dünyada her yıl 611 bin çocuk rotavirüsünden ölüyor


Dünya genelinde her yıl yaklaşık 611 bin çocuğun, ishale neden olan virüslerden biri olan "rotavirüs" nedeni ile yaşamını kaybettiği belirtildi.
Tüm dünyada çocukların yüzde 95'inin 3-5 yaşları arasında bir kereden fazla rotavirüs ile karşılaştıkları, hastalıktan korunmak için "rotavirüs aşısı" korunmamın mümkün olduğu ifade edildi.
Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Pınar Işık Ağras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ishalin çocukluk çağında sık görülen ve zamanında müdahale edilmediğinde ölümle sonuçlanabilen ciddi bir hastalık olduğunu söyledi.
Dünyada ve Türkiye'de çok sayıda çocuğun, ishal nedeni hastaneye yatırıldığını belirten Ağras, farklı mikroorganizmaların ishale yol açtığını, rotavirüsün de ishale neden olan virüslerden biri olduğunu ve son derece yaygın görüldüğünü kaydetti.
Dünya genelinde çocukların yüzde 95'inin 3-5 yaşları arasında bir kereden fazla rotavirüs ile karşılaştığını ifade eden Ağras, "Özellikle şiddetli sıvı kayına yol açan ishalin en sık nedeni rotavirüstür" dedi.
"Dünya genelinde her yıl tahminen 611 bin çocuğun rotavirüs hastalığı nedeni ile yaşamını yitiriyor" diyen Ağras, "rotavirüsün 5 yaş altı çocuk ölümlerinin yüzde 5'inden, hastaneye yatışların ise yüzde 22-60'ından sorumlu olduğunu" söyledi.
Rotavirüsün son derece bulaşıcı olduğuna dikkat çeken Ağras, "Oral-fekal yol dediğimiz, dışkı ile atılan virüsün bir şekilde bulaştığı obje veya gıdaların ağızdan alınması ile bulaşır" dedi. "Rotavirüsün, bol miktarda ve sulu ishal, kusma, ateş, karın ağrısı şeklinde belirti verdiğini" anlatan Ağras, dışkı sayısının günde 20'ye kadar çıkabildiğini ve 9-10 güne kadar uzayan bir seyir gösterdiğini belirtti.
Ağras, özellikle kusma nedeni ile ağızdan sıvı alımı bozulan küçük çocukların, çok kısa süre içerisinde ağır sıvı kaybı nedeni ile kötüleşebildiği uyarısında bulundu.
Tedavide kaybedilen sıvının yerine konulmasının ve sıvı kaybının önlenmeye çalışılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ağras, şunları kaydetti:
"Hastalığın seyrini tamamlayarak düzelmesi beklenir. Virüse yönelik özel bir tedavi yoktur. Bunun için ağızdan sıvı alamayan çocukların hastaneye yatırılması gerekebilir.
Seyri uzayan vakalarda, uzun süre beslenememe, sıvı kaybetme, hastaneye yatma, yeni enfeksiyonlara açık hale gelme gibi hastaya, ailelere ve sağlık kuruluşlarına çeşitli yükleri getiren bir tabloya neden olur."
Tüm ishallere mikroplar neden olduğu için temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Ağras, el yıkamaya özen gösterilmesi, temiz su tüketilmesi ve besinlerin iyice yıkanması gerektiğini söyledi.
Ağras, sık görülen, ağır sıvı kaybına neden olan ve destekleyici tedavi dışında tedavisi olmayan rotavirüsten korunabilmek için, son zamanlarda geliştirilmiş olan aşının uygulanabileceğini belirtti.
Yapılan çalışmalarda rotavirüs aşısı uygulanan çocuklarda rotavirüse bağlı ağır ishallerin yüzde 75-85 oranında daha az görüldüğünün tespit edildiğini ifade eden Ağras, rotavirüs aşısının ağız yolu ile verildiğini, aşının etkili olabilmesi ve riskin en yüksek olduğu dönemde çocuğu koruyabilmesi için doğumu takiben 6-14 haftalık dönemde uygulanmaya başlanması gerektiğini kaydetti.
Doç. Dr. Pınar Ağras, aşılamanın, kullanılan aşının tipine bağlı olarak 2 veya 3 doz olarak yapıldığını söyledi. (netgazete)
__________________




nisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
TV izle
Cevapla


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bülent Ersoy ölüyor mu ? *MaWi Magazin 1 06-05-2008 12:09 PM
günde 4 işçi iş kazasında ölüyor Sadmin Bunları Biliyor musunuz ? 0 10-02-2008 09:09 PM
TürkLer nasıL öLüyor.!!! almira Hayatın İçinden & Hayata Dair Herşey 0 22-01-2008 12:25 PM
30 saniyede 1 çocuk ölüyor kördügüm Herşeyin başı sağlık ! 0 28-12-2007 11:04 AM
Her yıl 3 milyon kişi KOAH'dan ölüyor MeLeğiM Herşeyin başı sağlık ! 0 21-11-2007 12:14 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:20 PM .


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Kadın Üyelerimiz konular hakkındaki yorumlarını ve görüşlerini, üyelikleri tarafımızca onaylandıktan sonra yazabileceklerdir. Bu yazılardan telif hakkı sahibi olduğu yazı resim vb ürünlerin kullanılması durumunda doğabilecek her türlü hukuki sorumluluk ve cezai sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.Sözkonusu haksız kullanım nedeniyle MELEKLERMEKANI.COM'un hiçbir hukuki sorumluluğu BULUNMAMAKTA olup haksız kullanım nedeniyle Meleklermekanı.Com'un üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminaz ve/veya idari/adli para cezaları Meleklermekani.Com kullanıcılarına rücu edilecektir. Site Yöneticilerimiz itina ile içerik kontrolleri yapmakta, emeğe hassasiyetle saygı göstererek telif haklı içeriklerin ve konuların açılmamasını sağlamakta isede, Meleklermekanı.Com' da yasalara aykırı unsurlar ve/veya telif haklı içerikler bulunduğunda İLETİŞİM'e, ADMİNLERE editor@meleklermekani.com mail adresine bildirilmesi durumunda, gereği ivedilik ile yapılacaktır.


Web Stats