Adet Döneminde Mezarlığa Gidilirmi

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
Adet Döneminde Mezarlığa Gidilirmi
adet dönemi, regl, nasıl ibadet edilir, mezar siyareti yaplırmı, nelere dikkat edilmeli hakkında bilgiler



sevgili melekler kadınların regl dönemlerinde ibadet edemezler diye bir kayıde yoktur amatabiki bazı şeyler haram kılınmıştır o dönemlerde
peki kabir ziyaretleri yapılabilirmi? işte sorumuzun cevabı



a80ba4788820add4d1c009d83bc34072_1264779879-4a.jpg



Kadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır?

Hayızlı olan kadın kabir ziyaretinde bulunabilirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Ancak hayızlı kadının Kuran okuması caiz olmadığı için kabir başında Kuran okuyamazKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Bununla beraber dua edebilirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Dua niyetiyle Fatiha suresini okuyabilirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır?

Hayızlıyken hangi dualar okunabilir?

Fatiha dua niyetiyle okunabilirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Ayrıca Kur’andaki duaya benzeyen ayetler de Kur’an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla okunabilirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Mesela; "Rabbena atina fiddünya haseneten ve filahireti haseneten ve gına azabennar" gibiKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır?

Aynı şekilde sevinçli bir haber duyan bir kimse “Elhamdülillah” diyebilirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Üzücü bir haber duyan da “İnna lillah ve inna ileyhi raciun” diyebilirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? (İbrahim Halebi, Halebi, Sağir, sKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır?37-39; İbn-i Abidin, Haşiyetu Reddi’l-Muhtar, 1/293)

İmam Malik’e göre hayızlı kadın mazeretli olduğundan ve Kur’an okumaya da muhtac olmasından dolayı cevaz vermiştirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Ancak hayız kanı kesildikten sonra gusl etmeden önce okuyamazKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? (Zuhayli, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/471)

Diğer yandan zikir çekebilir dua edebilirKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Bunlara bir mani yokturKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Hatta özel günlerindeki bir bayanın kıbleye doğru oturarak zaman zaman tesbih çekmesi dua etmesi isabetli bir davranış olur böylelikle adet gördüğü günlerinde bu şekilde manen beslenmiş olurKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır?

Hayızlı ve nifaslı kadınların veya cünüplerin kunut vesaire gibi çeşitli duaları okumalarında, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Hazret-i Peygambere salât ve selâm getirmelerinde hiçbir mahzur yokturKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır? Hayız ve nifaslı halde olanlar, Kur'an-ı Kerîm'i okuyamamakla beraber, onu dinleyebilirlerKadınların Adet Dönemlerinde Mezarlığa Gitmelerinde Bir Sakınca Var Mıdır?

Hayızlı olanlara dua konusunda bir sınırlama getirilmemiştir, her türlü duayı okuyabilirler
 
Adet döneminde yapabileceklerimize degil yapamayacaklarimizin listesine göz atmak lazim yapamayacaklarimizin listesinde kabir ziyareti yok onun icin gidebilirsiniz elbette
 
bende hep merak etmişimdir genlede pke gitmem o dönmelerde kayınvalidem vefat etti mezarlıkta eve yakın haftada i gidioruz ama oadetliyken gtmiyordum korkudan
 
Geri
Üst