Kafein selülit yaparmı

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
Kafein selülit yaparmı
kafein selülit yaparmı, kafein nedir, selülüt nasıl geçer, kafein ve selülit hakkında genel bilgiler


kahve tüketen meleklerimizin aklındaki soru kafein selülit yaparmı işte sizin için araştırdık meleklerr



248_kafeinn-1e.jpg


Kafein Gerçekten de Sanıldığı kadar Kötü mü?


Genç yaşlı demeden herkesin selülit denildiğinde aklına gelenler arasında kafein yer alır. Ancak bazı uzmanlar bu konu da hem fikirken bazıları ise kafeinin sanıldığı kadar büyük bir etkisi olmadığını savunur. Aslına bakılırsa kafein selülitle savaşmada vücudun yanında yer alan bir maddedir. Ancak yanlış bilinen fonksiyonu nedeniyle yıllarca kafein içeren besinler tüketmiş kişiler bir anda tüm kafein alımını durdurunca zaman içerisinde dayanamayarak pes ediyor.
Başarılı bir selülit tedavisi Nasıl olmalıdır?


Vücudun normal işleyişini aksatmadan ve başarılı sonuçlar elde edilebilecek bir selül,t tedavisi, vücutta bulunan toksin maddelerin atılmasıyla mümkün olabilir. Bu süreç, vücut hücreleri su tuttuğu takdirde olumsuz sonuçlanmaktadır. Su tüketimi yeteri kadar olmadığında vücut hücreleri su tutma özelliğini kullanırlar. Dehidrasyon denilen bu durum selülit için davetiye çıkarmaktır.




Selülit tamamen ortadan kaldırılan bir durum olmadığından ancak görünürde yok edilebilir. Bu da ancak idrar söktürücü maddeler ve düzenli masaj yöntemiyle başarılabilir.


Kafein haricen deriye uygulandığında ya da besinler aracılığıyla alındığında vücuttaki sıvıların atılmasını kolaylaştırır. Bu yüzden çoğu selülit kremi aslında kafein içermektedir.


Kafeinle ilgili 2 Temel Problem




Selülit tedavisi sırasında kafein alımının yarattığı en temel sorun, atılan sıvıların tekrar vücuda geri dönecek olmasıdır. Çünkü sıvı atımını kolaylaştırdığından vücut bünyesinde bulunan mevcut sıvıları tutma eğilimi gösterecek ve sonuç yine dehidrasyon olacaktır.


İkinci sorun ise dehidrasyon vücut hücrelerinin ölümüne yol açtığından cilt kuru bir görünüme sahip olacaktır. Bu nedenle selülit tedavisi esnasında tüm dermatologlar nemlendirici ürünler kullanılmasını ve bol miktarda su tüketilmesini önermektedir.




Selülit kremlerinin içerisinde bulunan başka bir madde ise aminofilindir. Ancak aminofilin de dehidrasyona neden olduğundan her şekilde selülit tedavisinde bol miktarda sıvı tüketmek ve vücudun nemli kalmasını sağlamak büyük bir öneme sahiptir.
 
Geri
Üst