Dr.Mehmet Öz'den Zayıflama Hakkında İpuçları ve Tavsiyeler

T

TİTAN

Forum Okuru
Dr.Mehmet Öz'den Zayıflama Hakkında İpuçları ve Tavsiyeler
Mehmet Öz Zayıflama Önerisi
Mehmet Öz Zayıflama Hakkında Önerileri




Bel incelten diyetinden geç yaşlanmayı vaadeden önerilerine kadar pek çok konuda dünyanın da kabul ettiği otoritelerin başında gelen Dr. Mehmet Öz'ün tavsiyesi zayıflama önerileri ile karşınızdayız melekler :) Mehmet Öz zayıflama hakkında önerileri ile sağlıklı ve dengeli beslenerek nasıl fit ve dinç olacağımızı anlatıyor. Buyrun makalemize.. :)

dr_mehmet_oz-376.jpg



Prof. Dr. Mehmet Öz, zayıflama önerileri, sağlıklı yaşam bilgileri ve beslenmeye yönelik püf noktaları paylaştı…

Prof. Dr. Mehmet Öz, Eğer kilo kaybetmek isteniyorsa ilk yapılacak iş, sabah kalkar kalkmaz hareket etmek. Bu hareket, çok basit esneme hareketleri bile olabilir.

İşlenmemiş doğal besinlerin tüketilmesinin yararına işaret eden Öz, Beyin kalori istemiyor, besin istiyor. Yediğiniz yemeklerdeki besin miktarı düşükse o zaman beyin sizi zorlayacak ve daha fazla yemek yedirtecek.

Mehmet Öz, zayıflama önerilerine şöyle devam etti: Maalesef Türk toplumunun yediği karbonhidrat çeşitleri pek mantıklı değil. Bunların yerine yüksek lifli besinler, mesela yulaf ezmesi, tam tahıllı ekmekler, sebzeler ve meyvelerin büyük kısmı tercih edilmeli.

Uzun süre aç kalınmaması ve her 3 saatte bir atıştırılması gerektiğini belirten Öz, fındık, fıstık veya sebze, meyve gibi sağlıklı ve doğal besinlerin tercih edilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Kişinin bel çevresi ölçüsü, hiçbir zaman boy uzunluğunun yarısını geçmemeli. Bel çevresini doğru ölçmek için mezurayı kalça kemiğinin üzerine koyun ve göbek deliğinizin tam altında geçirin.

Kadınlarda 80, erkeklerde ise 90 santimetreyi geçmemesi gerekiyor. Göbekteki yağ tabakası, erkeklik hormonunu azaltıyor.

Beldeki yağların yan etkisi çok büyük ve cinsel sağlığı bozar. Göbekli insanların vücudunda, testosteron, yani cinsel hayatı destekleyen hormon miktarı düşüktür. Böyle olunca da cinsel sağlık yerinde olamaz.
 
Geri
Üst