Zayıflamayı Başaranların Hikayeleri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Zayıflamayı Başaranların Hikayeleri
Bu konu zayıflama teknikleri ile birlikte kilo verenlerin hikayelerine yer vermektedir.

Ah şu kilolar yokmu... Fazla kilolar kadın ve erkeklerin ortak sorunlarından biridir. Özellikle karın ve bel çevresi yağlar biz bayanların oldukça canını sıkan bir durumdur. Aşırı kilolar fiziksel görünümü olumsuz etkilediği gibi sağlığınızı da tehdit altına alıyor.. Bazen kilo vermek isteseniz de ne yazık ki bunu başaramaz ve umutsuzluğa düşersiniz. Artık umutsuzluğa son diyerek sizlere kilo veren, zayıflayan kişilerin hikayeleri ve size umut olacak önerilerini paylaşıyorum. Kimler nasıl zayıfladı, kilo verdi? Merak edenler için bilgiler sizlerle...

hizli-zayiflama-teknikleri-33a.jpg



6 ayda 80 kilodan 56'ya indi

İnci Konca, 17 yaşında lise öğrencisi bir genç kız. 6 yaşından sonra kilo almaya başladı. Konca, 6 ayda 24 kilo vererek 80 kilodan 56 kiloya indi.
26505
trans
İnci Konca, henüz hayatının baharında bir gene kız. Annesi çalıştığı için düzensiz ve kötü beslenmiş. O nedenle çocukluğundan beri kilo problemi olmuş. Ailesi onu diyetisyene yönlendirmiş. 17 yaşındaki İnci Konca'nın hikayesi, obezitenin çocukları ve gençleri nasıl tehdit ettiğini gözler önüne seriyor.

Nasıl kilo aldın?

Küçükken geçirdiğim havaleler yüzünden bitkisel ilaç takviyesi aldım. Annem geç saatlere kadar çalıştığı için, bana bakıcılar baktı. Bakıcıların beslenme konusunda yeterince bilinçli olmamaları da bana kilo olarak döndü. Altı yaşından sonra sürekli kilo almaya başladım.

Ailede başka kilolu olan var mı?

Babam da babamın ailesi de aşırı obez bir aileydi. Problem vardı orada da.

Kiloluyken en çok ne tüketirdin?

Ruh halime göre bir beslenme düzenim vardı. Canım sıkıldığında bunu yiyeceklerden çıkarırdım. Tatlı sevmezdim ama porsiyonlarım çok büyüktü. Ana öğünlerde aşırı yiyordum zaten.

Sporla aran nasıldı?

Bir dönem basketbol, voleybol, tenis ile ilgilenmiştim. 2 sene önce aletli jimnastik salonuna gidiyordum. Annem zorlamadığı sürece spor yapmaktan kaçıyordum.

Nasıl bir diyet programı oluşturuldu senin için?

Bundan önce birçok kez diyet yapmıştım. Fakat diyetisyenimin verdiği diyet listesi, bana daha çok hitap eden ve daha özgür bırakan bir diyetti. Okulum olduğu için, okul hayatıma göre bir diyet listesini, diyetisyenimle birlikte hazırladık.


“Adım ölçer beni yürümeye yöneltti”

Kilo verme sürecinde neler yaşadın?

Zaman zaman zorlandım. Fakat her hafta değişen, farklı farklı besinlerden oluşan bir listem vardı, hatta bana uygulaması eğlenceli bile geliyordu. Bu yüzden hiç kontrolümü kaybetmedim. Diyetisyenimle diyalogum çok iyiydi. Diyetin yanında spor da yaptım. Adım ölçer cihazı verdiler; bu da beni daha çok yürümeye ve hareketli olmaya teşvik etti.

Diyet yaparken kaçamakların oldu mu?

Çok canımın çektiği bir şey görünce onun değerini ölçüp ona göre davranıyordum. Eğer o yiyeceği (tatlı, hamburger) daha sonra da yiyebileceğimi biliyorsam yemiyordum. Mesela pastanede kardeşim börek yerken, o böreği orada ertesi gün de yiyebileceğimi bildiğimden, çok az yiyordum. Bu düşünce yapısını bana, diyetisyenim öğretti.

Yepyeni bir fiziğe kavuşmuşsun?

Evet, aynaya baktığımda çok değiştiğimi görüyorum. Diyete başladığımda 80 kiloydum. Altı aylık bir zayıflama program sonucu 24 kilo verdim. Düzenli olarak kontrollerime gittim her gittiğimde vücut analizim yapıldı. Verdiğim kilonun, nereden gittiği ölçüldü ve diyetim ona göre düzenlendi. Şimdi 56 kiloyum.

'Yeni bir başlangıç yaptım'

Kiloluyken psikolojin nasıldı?

Kiloluyken hayata karamsar bakanlar vardır: ben karamsar değildim. Ruhsal bir çöküntü de yasamadım. Şimdiden tek farkı kendime güvenim ve sosyal hayatım daha azdı. Onun dışında insanların izlenimleri ele şimdikinden farklıydı tabii. Ama psikolojik olarak çok şey değişmedi; sadece simdi kendime biraz daha fazla güveniyorum. Kendimi sporla geliştirmeye çalıştığım için hala ulaşılacak bir hedefim var. Ama yeni bir başlangıç yaptığımı söyleyebilirim.





9 ayda 32 kilo verdi!


Nil Şahin Gürhan'ın uyguladığı diyetle 9 ayda 32 kilo veren Orçun Köktuna'nın azminin zaferi...

1-Bize kendinizden kısaca söz eder misiniz?
Adım Orçun Köktuna. 36 yaşındayım, 15 yıldır çalışma hayatı içindeyim ve şu an Mali ve İdari İşler Müdürü olarak görev yapmaktayım. Evliyim ve 4 yaşında bir kızım var.

2-Ne zaman kilo almaya başladınız?

Kendimi bildim bileli kiloluyum. Fakat üniversite döneminde kilo
problemim yoktu. 1994 yılında çalışma hayatına başlangıç ile birlikte hareketsizlik ve düzensiz beslenme sonucu tekrar kilo problemi yaşamaya başladım.

3-Bu dönemde yaşadıklarınızı özetler misiniz? Aile, arkadaşlar, sevgili, vs... sosyal hayatınız ve psikolojiniz nasıldı?

Sosyal hayatımda herhangi bir değişiklik olmadı, fakat psikolojik olarak kilolu olmak beni olumsuz yönde etkiliyordu.

4-Daha önce diyet yaptınız mı?

İlk diyetimi ortaokul yıllarında yaptım.Daha sonra hayatımın çeşitli zamanlarında diyet girişimlerim oldu. Fakat en son 2001 yılında kendi kendime yaptığım diyet ile 4,5 ay gibi bir sürede 30 kilo verdim, fakat diyeti ve spor yapmayı bırakınca maalesef tekrar kilo aldım.

5-Sizi zayıflamaya iten neden ne oldu?

Ben spor yapmayı seven biriyim, fakat kilolu olunca spor yapmak sağlık açısından riskli bir hal alıyor. Ayrıca yıllık yaptırdığım check-up programında bazı değerler yüksek çıktı ve bunun sonucunda kilo verip bu kiloyu koruyabileceğim bir hayat tarzına geçmem gerektiğine karar verdim. Fakat bunu daha önce olduğu gibi kendi başıma başaramayacağımı düşündüğüm için Nil Şahin Gürhan’dan profesyonel destek almaya karar verdim. Bu kararımda eşimin daha önce Nil Hanım’ ın desteğiyle kilo vermesi ve Nil Hanım’ın profesyonel ve yapıcı yaklaşımı büyük rol oynadı.

6-Diyete başladığınızda ne hissettiniz?

Diyete başladığınızda ne hissetiğinizden önemlisi bence diyete başlamadan ne hissetiğiniz.Diyeti geçici bir süre olarak düşünmeyip, sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı yaşam biçimi haline getirmek çok önemli. Bu şekilde diyete başladığınızda gerçekten diyet bir sıkıntı olmaktan çıkıyor.

7-Bu süre içerisinde egsersiz yaptınız mı, yaptınızsa neler?

Spor yapmak ve hareketsiz kalmamak çok önemli olduğu için diyet süresince sürekli egzersiz yaptım.Yine burada önemli olan sürdürülebilir bir egzersiz tarzının seçilmesi. Diyete yaz başında başladığım için her gün 1 saat açık havada yürüyüş yaptım. Kış ayları geldiğinde evde bulunan koşu bandında bunu devam ettirdim ve ayrıca yaşadığımız bölgede bulunan bir fitness merkezine olan üyeliğimi yeniledim ve kardio ağırlıklı antrenmanlar yaptım ve hala yapmaktayım.

8-Diyet süresince yaşadığınız zorluklardan söz eder misiniz?

Yemek yemeyi çok sevdiğim için ilk başlarda insanın istediğini yiyememesi en büyük zorluk, fakat daha önce de belirttiğim gibi bu kararı insan kendi kafasında verince pek bir zorluk yaşamıyor. Özellikle sosyal ortamlarda yemek ortamın bir parçası, fakat insan diyette olduğunda her gittiği yerde diyetine uygun yemek bulabiliyor. Ayrıca Nil Hanım’ın listelerinde belirttiği porsiyon ölçüleri çok pratik olduğu için bu zorluk daha kolay aşılabiliyor.

9-Kilo vermeye başladığınızda ne hissettiniz?

Kilo verdikçe sağlıklı olma hedefine adım adım yaklaştığım için çok daha motive olduğumu ve kendimi çok daha mutlu hissettiğimi söyleyebilirim.

10-İdeal kilonuza erişmeniz ne kadar süre aldı?

Nil Hanım’a gitmeye 17.06.2008 tarihinde başladım. Tam 9 ayda 32 kilo verdim. Ayrıca listelerin içerdiği besinlerden dolayı ve spor ile birlikte diyet yaptığım için bel çevresi (başlangıç:127cm – bitiş: 92 cm) ve vücuttaki yağ ağırlığı (başlangıç:41,5 kg – bitiş: 18 kg) gibi sağlık açısından kritik olan değerler önemli ölçüde değişti.

11-Hala diyet programına devam ediyor musunuz?

Şu an için kilo koruma programına devam etmekteyim, fakat sağlıklı yaşam için bir hayat tarzı olarak benimsediğim için bunu diyet programı olarak düşünmüyorum.

12-İdeal kilonuza ulaştıktan sonra yeni bir beslenem planı mı uyguluyorsunuz, yoksa diyete başlamadan önceki yeme alışkanlıklarınız devam mı ediyor.

Hayat tarzı olarak benimsediğim için daha önceki yeme alışkanlığına devam etmek hiç aklımdan geçmiyor açıkçası. Yemek yemeyi seven insanların hayatında bu hayat tarzını benimse kararını almaları çok önemli, daha da önemlisi bu kararı alırken size destek olan kişinin yaklaşımı.

13-Son olarak sosyal çevrenizin ve varsa sevgiliniz/eşinizin tepkileri ne oldu?

İş ortamında ve iş ortamı dışındaki sosyal çevremden çok olumlu tepkiler aldım.Açıkçası herkes bana imrendi ve “diğer yarımın nereye gittiğini sordu”.Beni görüp de diyet yapmayı düşünen kişiler derhal diyete başladı.Bu süreçte eşim ve ailem de bana çok destek oldu.

e kolay.net
 
Geri
Üst