Floransa hakkında bilgi ve Floransa resimleri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Floransa hakkında bilgi ve Floransa resimleri
floransa resimleri floransa fotoğrafları hakkında hangi ülkede hakkında bilgi
İtalya'nın sanat merkezi olarak adlandırılan bu şehirde, geçmişe ve bugüne ait bir çok şey bulacaksınız.



FLORANSA BİLGİLERİ

Uçuş süresi : 3 saat (İyi yolculuklar)
Para birimi : Euro
Saat farkı : Saatlerinizi 1 saat geri almayı unutmayın!
Resmi dil : İtalyanca
Sıcaklık : Yazlar sıcak ve kurak geçerken, kışlar soğuk ve yağışı geçer.
Nüfus : Yaklaşık 610.900
Vize : Schengen vizesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Nasıl telefon edilir : 00 + 90 + alan kodu + telefon numarası
Türk konsolosluğu : Via San Barnaba, 30 Milano (00-39-2) 551 3370 Milano Linate hava alanı: (00 39 2) 281 06306
Telefon kodu : 39 Floransa:55
Ambulans : 118
Polis : 113

NEREYİ GEZSEK?

Arno Nehri tarafından ikiye ayrılmış olan bu şehir özellikle içinde bulunan bir çok mimari eseriyle burayı görmeye gelen turistler için adeta bir görsel şölen sağlıyor. Bu şehirde Michelangelo, Leonardo da Vinci, Dante gibi dünyaca ünlü sanatçıların bir çok eserlerini görmek mümkün. Her köşe başında, her caddesinde, meydanlarda dünyaca ünlü sanatçılardan eserleriyle karşılaşabilirsiniz. Ne de olsa İtalya'nın sanat merkezi diye adlandırılan bir şehirdesiniz.

Santa Maria del Fiore: Floransa'da görülmesi gereken ilk yerlerden bir tanesidir. Bu katedralin yapımında İtalya bayrağının renklerini simgeleyen kırmızı ve yeşil mermer kullanılmasıyla da oldukça dikkat çekmektedir.

Ponte Vecchio: Arno nehri üzerinde bulunan bu köPage Rankü Floransa'nın en meşhur köPage Ranküsüdür. Nehrin en dar kısmında yer alan Ponte Vecchio 14. yüzyılda tamamlanmıştır. Bu köPage Rankü üzerinden görünen güzel Floransa manzarası dışında, 16. yüzyıldan bu yana köPage Rankünün kapalı bölümümde bulunan kuyumcularla dikkat çekici özellik taşımaktadır. Ayrıca burada bulunan geceleri müzikli eğlenceler eşliğinde eğlenebileceğiniz bir çok mekan bulunmaktadır.

Çan Kulesi: Bu kulenin yapımına 1334 yılında başlanmış ancak, projeyi hazırlayan Giotto'nin ölümünden sonra bu kule ancak 14. yüzyılın sonlarına doğru bitirilebilmiştir. Yapımında uğranan zaman aşımı, bu kulenin değişik dönemlere ait çizgiler taşımasında önemli rol oynamıştır.

Galleria degli Uffizi: 1560 yılında yapılan galeri 15 yılda tamamlanmıştır. Bu galeri Floransa'nın sanat adına en önemli galerisidir. Burada Rönesans dönemi başta olmak üzere, bir çok dönemlere ait, dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini görebilirsiniz.

Museo Nazionale del Bargello: Bu müzede Michelangelo'nun ve ünlü sanatçıların eserleri bulunmaktadır.

Vaftizhane: Floransa'da bulunan bu vaftizhane kapıları ile ünlenmiştir. Lorenzo Ghiberti'nin Bronz Kapıları ilk dikkat çeken yerdir. Bu yapıda kapılar ve dış görünüşün dışında, içeride bulunan yer ve tavan motifleri de apayrı bir güzelliktedir.

NE YESEK?

İtalya'dasınız pizzanın ve makarnanın şehri. Ancak burada sadece pizza ve makarna yok! Floransa'da parmesan peyniri, özel zeytinyağı ile yapılmış olan yemekler ve tabii ki de yöreye özgü olan şarapların tadına bakmalısınız.

Floransa'da yemek konusunda ilk dikkat çekici olan unsur, bir çok yemeğe bu şehrin adının verilmesidir. Restoranlarda bulunan mönülerde Floransa usulü yumurta, Floransa bifteği gibi isimlerle sıkça karşılaşacaksınız. Floransa ismini taşıyan değişik yemeklerin tadına bakmalısınız. Floransa'da yemeklerin bu kadar değişik lezzetli olmasının en büyük nedeni, burada yetiştirilen zeytinlerden yapılan zeytinyağlarıdır. Ve tabii ki de yemeklerin içine katılan permesan peyniriyle de değişik lezzetler elde edilmektedir.

Floransa'da balık yemek isterseniz ilk adresiniz; Ponte Vecchio köPage Ranküsünde bulunan balık restoranları olmalıdır. Balık yeme keyfinize bir de mükemmel Arno Nehri'ni seyretme keyfini de ekleyince değmeyin keyfinize...

Floransa'da tadına bakacağınız bir diğer lezzet ise, espresso ve dondurma olmalıdır. Belki çok bildik ve tanıdık lezzetler, ancak unutmayın dondurmanın en güzel yapıldığı şehir Floransa'dır. Müzeler katedraller galeriler derken, yoruldunuz değil mi? Öyleyse, Duomo Meydanında bir kahve ile yorgunluğunuzu atmanızı tavsiye ederiz.

NE ALSAK?

Floransa sanat merkezi olduğu kadar moda merkezi olarakda anılmaktadır. Bu şehirde sanatçıların güzel eserler yaratması gibi ünlü terzilerde bir sanat eseri konumunda olan elbiseler yaratmaktadır. Floransa'ya gelen bir çok insan, küçük ama hünerli terzilerden bir kıyafet diktirip öyle dönerler evlerine...

Ayrıca bu şehirde bulunan bir diğer eğlenceli alışveriş seçeneği ise, pazarlardır. Bu şehirde bulunan pazarlarda antikadan, kitaplara, süs eşyalarından, tablolara kadar bir çok objeyi bir arada bulabilirsiniz.

Floransa el işleri bakımından gelişmiş bir şehirdir. Özellikle değerli taş işçiliğinde çok profesyonel tasarımlar yapılan bu şehirde bulunan kuyumcularda, oldukça değişik takılar bulabilmeniz mümkündür.

EĞLENCE ZAMANI

Floransa'da çok çılgın bir gece hayatı beklemeyin! Bu şehir daha çok, burayı ziyarete gelen insanların sanat ve romantizm adına bir şeyler bulabileceği bir şehirdir. Eğlence anlayışınız nasıldır, bilinmez ama Floransa, daha çok müzeler, galeriler ve bunların beraberinde gelen, şehirde bulunan yapıların gece ışıklandırılmış görüntüleri görmek size beklide gece kulübü eğlencelerinde çok daha keyifli gelecektir. Ayrıca, sokaklarda eğlenmekten hoşlanıyorsanız size tavsiyemiz bir şişe Toskano şarabı alın Arno Nehri kıyısında ya da Uffizi Meydanında alın soluğu... yalnız dozunu kaçırmadan!

FLORANSA'DA ULAŞIM

Floransa yürüyerek gezebileceğiniz bir şehirdir. Ayrıca bir yerden bir yere ulaşım için ilk olarak kara yolunu tercih etmeniz size şehir dışında bulunan enfes manzaraya hayran olmanızı sağlayacaktır. Floransa'da metro ve taksi seçeneklerini de kullanmanız mümkündür.

Gör: Çan Kulesi'ni gör.
Gez: Maria del Fiore katedralini gez.
Seyret: Michelangelo Tepesinden Floransa'yı seyret.
Satın al: Şarap satın al.
Tadına bak: Floransa'da dondurmanın tadına bak.
 
Geri
Üst