Daha iyi zayıflamak için: Suda egzersiz

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Daha iyi zayıflamak için: Suda egzersiz
su egzersizleri, suda egzersiz, su sporu, suda spor yapmak, daha iyi zayıflamak için, çabuk zayıflamak için,


Zayıflamak için hem diyet, hem de egzersiz mi yapıyor sunuz? Peki size daha çabuk zayıflamanız için, suda egzersiz yapmanızı söylesek Melek'ler:A:A

84d92e231c4de6.jpg


Yüzme; zihinsel ve fiziksel faydalarının yanında, bazı kara sporlarını yapmayı kısıtlayıcı fiziksel sınırlamaları olan kişiler için de uygundur. Uygun bir çalışma programı ve bazı temel teknikleri öğrenerek; vücut dayanıklılığınızı; kaslarınızın kuvvetini ve esnekliğini artırabilirsiniz.

Yüzme vücudun tüm kaslarını çalıştıran bir spor, üstelik yüzerken karada yaptığımız egzersizlerden 1,5 kat daha fazla enerji yakıyoruz. Su jimnastiğine, ilk günler birkaç dakika, sonraları yarım ve 1 saat olmak üzere artırarak devam edebilirsiniz. Egzersizler sırasında hem ağzınızdan hem de burnunuzdan nefes alıp verin, yapabileceğiniz en basit su egzersizleri, havuzun içerisinde bisiklet çevirmek veya yan galoptur. Ayrıca havuzun kenarına tutunarak bacaklarınızı makas şeklinde açıp kapayabilirsiniz.

Karın hareketleri
Havuzun kenarına tutunarak sırt üstü suya yatın, her iki bacağınızı da karnınıza yaklaştırarak dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı havaya kaldırın, bacaklarınızı öne doğru uzatın. Hareketi 5 defa yavaş, 5 defa hızlı olmak üzere 10 kez tekrarlayın. Hareketi tamamladıktan sonra karnınızın üzerine yatın ve dizlerinizi önce duvara doğru çekerek, sonra geriye doğru iterek hareketi tekrarlayın.

Kalça ve basen egzersizi
Yüzünüz duvara dönük olacak şekilde havuzun kenarına tutunun ve kollarınızı uzatın, sol bacağınızın üzerinde durarak, sağ bacağınızı kaldırıp indirin. Bu hareketi yaparken vücudunuzun üst kısmını dik tutmaya özen gösterin. Hareketi her iki bacak için 5′er kez tekrarlayın. Bu hareketleri ilk günler birkaç dakika, her geçen gün süreyi artırarak devam edin.
 
Yüzmek mükemmel bir şey bütün kas gruplarını çalıştırıyor bir yandan kalorilere elveda derken bir yandan da vücudumuzu güçlendiriyoruz. Sudaki kaldırma kuvvetiyle bazı hareketleri suyun içinde daha da rahat yapıyoruz. Ben hamilelik dönemimde yüzme ile çok haşır neşir oldum. Suda daha rahat ve kendimi zorlamadan hareket ettim hem bedenim hem de zihnim rahatlıyordu etkisini hamilelikten sonra gördüm tabi kiloları vermekte çok daha az zorlandım. Ama hamilelik döneminde eğer yüzeceksek mutlaka doktora danışmayı ihmal etmememiz gerekiyor. Hızlı ve ani hareketlerden kaçınmamız lazım tavsiyem budur ama her dönemde vücudumuzdan hareketi eksik etmemeliyiz.


Sadece yazları denizde değil kış mevsiminde kapalı havuzlarda da yüzmeyi yapmamız gerekiyor vücut için oldukça etkili.
 
Geri
Üst