Basenlerinizi Eritmek İçin Bazı Hareketler

T

TİTAN

Forum Okuru
Basenlerinizi Eritmek İçin Bazı Hareketler
Basen Eritme Hareketleri Örnekleri
Basen Eritme Hareketleri Resimli Anlatım




Türk kadının kilo sorununu en çok yaşadığı bölgelerin başında basenler gelir melekler :) Her ne kadar yemeğin salçalısı kadının kalçalısı sözüyle kendimzi avutsak ta geniş basenler fazlasıyla can sıkar. Ancak uygun bir diyet ve egzersizle basenlerinizden kurtulabilirsiniz. Aşağıda vereceğimiz basen eritme hareketlerini deneyin ve sonucu görün :tik:




Bir sandalyenin önüne sırtüstü yere uzanın ve topuklarınızı sandalyeye yerleştirin. Kollarınızı yanlara uzatın ve denge için avuç içlerinizi yere kapatın.

basen1-256.jpg


Sağ bacağınızı yere dikey olacak şekilde kaldırın. Yavaşça popo kaslarınızı sıkın ve kalçanızı yerden kaldırın. İki saniye bekledikte sonra tekrar kalçanızı yere indirin.

Sağ ayağınız havada 20 tekrar yaptıktan sonra sol ayağınızı kaldırarak bir 20 tekrar daha tamamlayın.

basen2-38e.jpg



Bir sandalyeye elleriniz ile tutunup parmak uçlarınızda yükselin. Beliniz düz bir şekilde hafif öne yüklenin ve sol ayağınızı diğer dizinizin hizasına kadar kaldırıp yanaştırın.

Üst vücudunuzu ve sol ayağınızı sabit tutarak havadaki dizinizi dışa doğru açın. İyice gerdikten sonra yavaşça dizinizi öne doğru getirip açıyı kapatın.

Hareket boyunca yerdeki ayağınızın parmak uçlarından inmeyin. 10-12 tekrar yapıp bacak değiştirin.

basen3-2a4.jpg



Bir sandalyenin önüne geçip ellerinizi belinize koyun. Sağ ayağınızla sandalyeye çıkıp sol topuğunuzu arkaya doğru mümkün olduğunca kaldırın. Ayağınızı savurmayın, kontrollü kaldırın.

Yavaşça sol ayağınızı indirip doğrulun ve yere basın. Sandalyede bulunan sağ ayağınızı yavaşça kaldırıp diğerinin arkasına yere koyun ve diziniz yere değecekmiş gibi, tek ayak önde çömelin.

Tekrar sağ ayağınızı sandalyeye koyarak devam edin ve 10 tekrar yapıp taraf değiştirin. Diğer tarafı da 10 tekrar tamamlamayı unutmayın.

basen4-39.jpg



Bir sandalye sırtınızı vererek iki adam ilerisinde eller belde durun. Sol ayağınızın üstünü arkaya sandalyeye yerleştirin.

Kalçanızı yavaşça indirerek sağ dizinizi bükün ve çömelin. Sağ dizinizin asla ayak parmaklarınızdan ileriye gitmesine izin vermeyin. İki saniye bekledikten sonra doğrulun.

15 tekrar yaptıktan sonra taraf değiştirin ve tekrarlayın.

basen5-36c.jpg


Bir sandalyenin önüne geçip kollarınızı yanlarda serbest bırakın. Dizleriniz 90 derece olana dek yavaşça çömelip kollarınızı yere paralel kaldırın.

Ani bir hareket ile doğrulun ve kollarınızı dik bir şekilde kaldırıp ayak parmaklarınızda yükselin. İki saniye bekledikten sonra tekrar çömelme pozisyonuna geçin.

Hareketi 15 kez tekrarlayın Kolay Gelsin Sağlıklı ve zayıf günler dileriz..
 
Geri
Üst