Ahşap kasa sandıktan dolap yapımı

mislinay

Yeni Üye
Üye
Ahşap kasa sandıktan dolap yapımı
dolap yapımı ahşap dolap yapımı rafyadan ponpon rafyadan ponpon nasıl yapılır rafya ile
hob0107.jpg


Kenarda köşede sakladığınız o koca sandığı çıkarın. İşe yarama vakti geldi.
Malzemeler
Ahşap kasa sandık. (50×50x140 cm)
1 Çamaşır suyu.
Ahşap boyalar. (İskandinav grisi, eski Çin kırmızısı, uyuyan mor)
Baskı ruloları.
Burgulu ahşap matkabı.
Sote testere. (oyma işlemi için yuvarlak kesme ağızlı)
Zımpara kağıdı. (orta sertlikte)
Çok yönlü 4 tekerlek.
Vida.

Yapılışı
Sandığı temizleyin. Silin ve zımpara kağıdı ile pürüzsüz hale getirin. İçini ve dışını çamaşır suyuyla silin ve kurumaya bırakın.
Sandık kapısını çıkartarak orta kısmına motifinizi kurşun kalemle çizin. Kesme işlemi için burgulu ahşap matkap ile ortasını delin.
Testere ağzını deliğe sokun ve kalem izlerini takip ederek ahşabı kesin. Orta sertlikteki zımpara kağıdı ile kestiğiniz yeri zımparalayın.
Sandığın dış kısımlarına iki kat gri boya, iç kısımlarına iki kat kırmızı boya, kapının iç kısmına da iki kat mor boya sürerek, boya işlemini yapın.
Baskı rulolarını yerleştirin ve boyaya batırın. Tasarımda kırmızı zemin üzerine mor, mor zemin üzerine de kırmızı boya ile baskı yapılıyor.
Ruloyu düzenli ve yavaş hareketlerle zemin üzerinde gezdirin. Üst yüzeylerde dikey, yan taraflarda yatay baskılar yapabilirsiniz.
Bir önceki aşamada yaptığınız işlemin aynısını renkleri değiştirerek raflar için de yapın. Ardından rafları yerlerine yerleştirin.
Sandığı kurumaya bırakın ve uygun vidalar kullanarak alt kısmının 4 köşesine gelecek şekilde tekerlekleri monte edip yerleştirin.
Öneri: Kapının açma çengeline kartonpiyer kağıt, ponpon veya aynı tonlarda şeritler tutturabilirsiniz.
 
Geri
Üst