Dalmaçyalı köpek resimleri seviyomm

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Dalmaçyalı köpek resimleri seviyomm
kopek2.gif


Bir Dalmaçyalı görüp de kayıtsız kalabilen çok az kişi vardır. Çünkü beyaz zeminli bedenlerindeki benekler ile Dalmaçyalı inanılmaz derecede sempatik bir görünüme sahiptir.
Tüyleri kısa olan Dalmaçyalı'nın bedenindeki benekler, siyah, koyu kahve, limon sarısı, koyu mavi ya da üç renkli olabilir. Genellikle tırnak renkleri de benekleri ile aynı renktir.
Göz rengi koyu kahve, amber ya da mavidir. Kulakları oldukça yumuşak olup başının iki yanında üçgensi bir şekilde salınır.
Dalmaçyalı yavruları bembeyaz doğarlar. Benekler daha sonradan belirir. Muhteşem koşucudurlar ve inanılmaz derecede hareketlidirler. Bu sebeple yerlerinde durmakta zorluk çekerler. Dalmaçyalı'nın harika bir hafızası vardır. Asla geçmişi unutmaz, geçmişte kendisine yapılan iyilikleri gelecekte ödüllendirir, kötülükleri ise mutlaka cevaplar.
Dalmaçyalı insan dostunun arkadaşlığına çok ihtiyaç duyar. Yalnız bırakıldığında çok çabuk depresyona girer.
Köpeklere ilave olarak diğer hayvanlarla ve çocuklarla da çok iyi arkadaş olabilen Dalmaçyalı aşırı oyun düşkünlüğü sebebi ile bazen arkadaşları tarafından yanlış anlaşılabilir ve kızgınlık yaratabilir.
Dişi bir Dalmaçyalı bir doğumda 15 tane yavru doğurabilir. Bir seferde en fazla adette yavru doğurabilen köpeklerin başında gelir. Yetişkin bir Dalmaçyalı'nın yüksekliği 50-55 santim arasında, ağırlığı ise 25 kilo civarındadır.
Genetik bir rahatsızlıkları olmasa da Dalmaçyalı yavruların % 10-12'si sağırdır. Bu sebeple altı haftalık iken işitme testi yaptırılmasında fayda vardır.
Düzenli olarak dışarı çıkarılması ve koşması için olanak yaratılması gereken bir köpektir.
Kökenleri konusunda bir kesinlik yoktur. Kimilerine göre Dalmaçyalı Mısır hiyerogliflerinde bile varken kimileri Ortaçağ'da popüler olan Bengal Lekeli'sinin Dalmaçyalı olduğunu iddia eder. Dalmaçya sözcüğünden dolayı kökeninin Hırvatistan'a dayandığı da iddialar arasındadır. Dalmaçyalı 1800'lerde daha çok tanınmaya başlamıştır. Özellikle iyi koşucu olması sebebi ile insan dostunun bindiği bir atı ya da at arabasını saatlerce izleyebilir.

Oldukça temiz köpeklerdendir. İki yılda bir tüy döker. Tüy dökme döneminde bir Dalmaçyalı'yı sabit bir yerde durdurup taramak neredeyse imkansız gibidir. Ayrıca köpeklerin genel kokularını da üzerlerinde pek taşımazlar. Banyo bu sebeple gerekli olduğu durumlarda tavsiye edilir.













alıntı
 
Cevap: Dalmaçyalılar

çok tatlılar yaaa emeğinizesağlık
 
Geri
Üst