Yatak Odası Dekorasyonu için Öneriler

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yatak Odası Dekorasyonu için Öneriler
Meleklerim Yatak Odanızın Dekorasyonu Nasıl Olmalı bu konuda fikir sahibi olmak istiyorsanız bu yazıyı okumalısınız :)

ytakodaso-2884.jpg


Sessizlik iyi bir uykunun garantisidir. Dışarıdan ve diğer odalardan gelebilecek sesleri en aza indirmek için yatak odanızın duvarlarını izole edin. Ses yalıtımı sağlayan duvar kağıtları ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Yatak odanızda televizyon izlemeyi seviyorsanız duvara monte edilebilir tipte televizyonları tercih edin. Mevcut televizyonunuzu kullanmak için sehpa gibi yer kaplayan eşyalar yerine duvar raflarını kullanabilirsiniz.
Uyumadan önce kitap okuma alışkanlığınız varsa yerden tasarruf etmek için yatak başlıklarına monte edilen spot lambaları kullanabilirsiniz.
Gece su içmek için uyandığınızda mutfağa gitmeye üşeniyorsanız başucu sürahilerinden edinebilirsiniz.Bardağı üzerine kapatılan sürahiler az yer kaplar ve en fazla 3 bardak su aldığı için her zaman taze su içebilirsiniz.
Gardırop seçerken uzun elbiseleriniz ve pantolonlarınız için boyu uzun ve geniş bölmeleri olan dolapları tercih edin. Gardırop kapaklarının rahatça açılabilmesi için gardırobunuzu yatak odasındaki diğer mobilyalara en az 60 cm uzaklıkta yerleştirin. Yatak odanız küçükse ve arada bu kadar mesafe bırakabilecek bir alan yoksa sürgülü kapakları olan gardıropları kullanabilirsiniz.
Çorap, kemer, fular gibi küçük ama fazla sayıda aksesuarları gardırobunuza düzgünce yerleştirmek ve aradığınızda kolayca bulabilmek için kumaş ya da deriden yapılmış bölücüleri kullanabilirsiniz.
Mevsimine göre kullandığınız saten çarşaflar, yastık ya da nevresimleri saklamak için yatak ucunu mobilyalarınızla uyumlu etejer ya da dekoratif sandıklar yerleştirebilirsiniz. Dekorasyonda uyumluluğu sağlamak için kullandığınız sandık ya da etejerin yatağınızla aynı boyda olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Yatak odanızın duvarlarında sizi rahatsız eden çıkıntılar varsa, uygun ölçüde dolaplar yaptırarak değerlendirebilirsiniz. Dar ve uzun dolaplar ayakkabı kutularınızı sağlamak için idealdir.
 
Geri
Üst