Banyonuzda Kır Doğallığını Yaşayın

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Banyonuzda Kır Doğallığını Yaşayın
Banyonuzda Kır Doğallığını Yaşayın


Metropol hayatının içinde kendinize doğal bir ortam yaratmak isterseniz, işe banyonuzdan başlayın. Minik değişimlerle banyonuzda kır doğallığı yaşayabilirsiniz.
Yıllardan beri kullandığınız banyonuzda farklılık yaratmak için büyük bir bütçe ya da vakit ayırmanıza gerek yok. Banyonuzda hem bedeninizi hem de ruhunuzu arındırmak için 'country stili'nin doğallığını kullanabilirsiniz.
House Beautiful dergisinin derlediği habere göre; nostaljik ve rahatlatıcı bir banyoya sahip olmak için pratik çözümler bulabilirsiniz. İşte, banyonuzda doğa atmosferini yaratacak öneriler...
DETAYLAR ÖNEMLİ
Ahşap kullanın: Doğallığı vurgulamanın en etkili yollarından biri ahşap malzeme kullanımıdır. Banyoda country ambiyansı yaratmak için de sepet, ahşap askılıklar ve kutular çok işe yarar. Ahşap havlu rafları da doğal bir görüntü sağlar.
Vintage küvet: Eski görünümlü ayaklı lavabo ve küvetler, country tarzının vazgeçilmezleri arasındadır. Modern çizgili bir lavabo ile nostaljik bir küveti buluşturarak harikalar yaratabilirsiniz.
Çiçekli perde: Banyonuzda pencere varsa, yer döşemesi ya da duvarlara uygun çiçekli perdeler kullanabilirsiniz. Pencere kenarına koyacağınız çiçekler de doğa ortamını şenlendirecektir.
ESKİLERİ KULLANIN
Kuş resimleri: Küçük bir banyonuz varsa mutlaka duvarları değerlendirin. Çerçevelettiğiniz sempatik objelerle farklı bir hava oluşturabilirsiniz. Yaban kuşlarının kara kalem çizimleri ya da ördek resimleri ortamı şenlendirir.
Havlu dolabı: Eski mobilyalarınızı banyonuza uyarlayın. Mesela annenizden kalan bir dolabı, banyonun bir köşesinde havlu dolabı olarak kullanın.
Işık da önemli: Küçük avizeler, mumlar ve gazla çalışan fenerlerle nostaljik bir etki yaratın. Mumların büyülü etkisini de yabana atmayın.
RETRO SAATLERİ UNUTMAYIN
Tarzı gereği geçmiş zamana göndermeler yapan country banyolar için en güzel aksesuarlardan biri de retro saatlerdir. Banyonun bir köşesine koyduğunuz kadife iskemlenin üzerine ya da lavabo tezgahına kurmalı nostaljik bir saat yerleştirebilirsiniz.
ÇİÇEKLER OLMAZSA OLMAZ
Country duygusunu en iyi yaşatan şey, taze çiçekler ve çiçek desenleridir. Banyonuzda çiçek desenine öncelik verin ama aynı deseni hem duvar hem de perdeler için kullanmayın.
Banyo tavanının bir köşesinden ip yardımıyla atacağınız hasır bir sepet, havlularınız ya da sabunlarınız için alternatif bir düzenleme elemanı olur.
Parlak duvar renkleri, hem gün ışığından doğru faydalanmanızı sağlar hem de sıcak bir ortam yaratır. Kavun rengi, gülkurusu ve sarının tonları bu konuda size yardımcı olacaktır.
Banyoda samimi bir ortam için duvar kağıdı kullanın. Lavabo ve küvetin beyaz olduğu durumlarda, mavibeyaz duvar kağıdı kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst