Deko Fikirler Burada

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Deko Fikirler Burada
İlham Verecek Deko-Fikirler


İyi fikirlere, pratik çözümlere her zaman hepimizin ihtiyacı vardır. Hele de evde süregelen bir bahar hazırlığı varsa...
BİR STÜDYO-EV YARATMAK
Evinizi aynı zamanda bir işyeri gibi kullanıyorsanız mümkün olduğunca geniş bir çalışma alanı ve büyük depolama yöntemine ihtiyacınız var demektir. Stüdyonuzda bu nedenle malzemelerinizi yayabileceğiniz bir masa, kaynak kitaplarınız için bir dolap, ufak tefek eşyalarınızı koyabileceğiniz plastik kutular ve kolay ulaşmak istedikleriniz için açık raflara ihtayaç duyabilirsiniz. Duvarınızdaki boş alanları ise, çalışırken ilham alacağınız kesilmiş dergi ve fotoğraflarla doldurabilirsiniz. Eğer siz de çalışma stüdyonuzu düzenlemeyi düşünüyorsanız önerilerimize kulak verin:
- Odanızı; çalışma alanı, depolama alanı ve kaynak alan olarak bölümlere ayırın.
- Alanı daha akıllıca kullanmak için bazı mobilyalarınızı değiştirmeyi göze alın. Derin çekmece ünitesi yerine kağıtlarınızı istifleyebileceğiniz birkaç sığ çekmece ya da dikey çekmece bölücüleri gibi... Negatif boş alanları değerlendirmenin en iyi yolu, köşelere döner dolaplar (sıklıkla mutfakta bulunanlar gibi) yerleştirmektir.
- Eğer tavanınız ekstra ağırlık kaldırabiliyorsa (bunu uzmanına onaylatmalısınız) çengeller ya da bir çalışma masası üstüne raf asabilirsiniz.
- Kutu dosyalarınızı renklendirin veya onları daha çekici kılmak için kumaş ya da duvar kağıdıyla kaplayın. İşinizin kategorisine göre size yardımcı olacak renkler kullanın ve belli bir sıraya göre düzenleyin.
BOYA EFEKTLERİ
Eğer gardrop üzerinde ya da raflarda kreatif boya efektleri uygulamak istiyorsanız, en iyi sonuç için size bu konuda yardımcı olabilecek firmaların ürünlerine bir göz atmanızı öneriyoruz. Ya da işin ustalarına başvurabilirsiniz. Hobi sanat evleri ya da marangozlar yardımcı olabilir. Bir alterhatif de, gerekli malzemeleri edinip kolları sıvayabilir ve kendiniz boyayabilirsiniz. Biraz yorulabilirsiniz ama değecektir.
SAKLAMA KUTULARI
İstiflenmiş, raflara ya da dolaplara yüklenmiş, hatta masa altlarına saklanmış fazla eşyalarınıza depolama çözümleri ve kutularıyla çözüm getirebilir, stüdyonuzu temiz ve düzenli tutabilirsiniz. Örneğin, çekmece içlerine yerleştirilen beyaz opak plastik bölmeli kutular çamaşırlar, boncuklar ya da dergi kupürlerini saklamak için idealdir. Cam, plastik, kumaş dolap içi çekmeceleri ise daha fazla çalışma alanı sağlarken, bandana ya da eşarp gibi aksesuarları bir arada toplayabilmek için de uygundur.
YASTIKLAR
Yumuşak dokulu pembe, ekru ve toprak tonlarında fitilli pamuk, keten ya da koton kırlentler bahar evinizde romantik ortamlar yaratmanıza olanak tanır.
Dolaplar nasıl yerleşmeli?
Baharlık-kışlık değişimlerinin yapıldığı bu dönemde dolaplarınızı nasıl yerleştireceğiniz konusunda pratik tavsiyelere ihtiyacınız olabilir. İlk adım olarak içindeki malzemeleri ve bir malzemeyle kaplı rafları sergilemek için, ağ ya da benzeri bir malzemeyle dolap kapağını yenileyip yenilemeyeceğinizi iyice düşünmenizi öneriyoruz. Eğer dolaptakileri gizlemeyi tercih ediyorsanız, ağın arka bölümünü kumaşları karıştırarak ya da kapağın her iki tarafını da kumaş ya da kağıtla basit bir şekilde kaplayarak bunu yapabilirsiniz. Eğer kapağı çıkarmaya karar verirseniz, kapak çerçevesini, içini ve tüm rafları önce elden geçirmelisiniz, sonra da dış yüzeyini boyayarak temiz bir görünüm elde etmek yapılacak en iyi iştir.
Tel ağı, kapağın içine silikon tabanca yardımıyla da tutturabilirsiniz. Çoğu kumaş, kapağı kaplamak için uygundur; hafif ekoselilerden ağır damasklara kadar... Kumaşları karıştırmanın ise iki yolu vardır. İsterseniz baştan aşağıya elinizde makine dikişi ya da makinede dikin ve kapak içine uygulayın, ister kenarını kıvırarak dikin. Ardından tel perde askısı geçirip, ağın arkasındaki bölüme metal askıyı asın. Rafları kumaşla kaplamak için; kumaşları uygun ölçüde kesin ve silikon tabancası yardımıyla sabitleyin. Dikkat etmeniz gereken tek şey, yapıştırıcının, kumaş ve ahşaba uygun bir yapıştırıcı olması gerektiğidir.
Alternatif olarak kağıt da kullanabilirsiniz. Kağıdı uygun ölçüde kesin, temiz ve pürüzsüz bir şekilde yapıştırmak için rafın ön yüzeyinden arkasına doğru devam ederek kaplayın. İç bölümlerdeki duvarları da, sprey yapıştırıcı yardımıyla kaplayabilirsiniz. Bu en becerikli dekoratif yöntemdir, üstelik istediğiniz zaman kağıt ya da kumaşları değiştirme şansına da sahipsiniz. Son olarak, açık ağ kapıya karar verdiyseniz, içindekilerin görüneceğini, bu nedenle ya düzenli tutmanız gerektiğini ya da renkli kutularla onları saklamanız gerektiğini unutmamalısınız.
LAVANTASIZ OLMAZ!
Lavanta çiçeğinin gerek kendisi, gerek onlardan yapılan koku keseleri, gerekse bu çiçeğin stilize edildiği desenlerle süslenmiş tekstiller bu bahar evinizde yine yer edinecektir. Lila tonlarının ferahlatan etkisi, taze lavantaların mis kokusuyla birleştiğinde emin olun etkisi artacaktır. Lavanta dallarınızı, evde tek kalmış cam bardaklarınızda sergilemek iyi bir çözüm olabilir.
METAL SANDALYELER
Balkon, bahçe ya da terasınız için şık bir alternatif de metal sandalyelerdir. Onları kendi dikeceğiniz ya da hazır satın alabileceğiniz minderlerle renklendirebilirsiniz. Yapı marketlerin yeni ürünlerine bakmadan karar vermeyin.
 
Geri
Üst