Bir Çatı Katı, 2 Farklı Yerleşim

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Bir Çatı Katı, 2 Farklı Yerleşim
çatı katı örnekleri çatı katı dekorasyon örnekleri ahşap örnek katları ahşap modelleri
Bir Çatı Katı, 2 Farklı Yerleşim


Çözüm 1: Yataşınızın altında size özel bir düzenleme
Burada kullanılan ahşap kürsü, bir marangoz tarafından yapılmış. 1,9 cm kalınlışındaki uzunlamasına tahta levhalardan oluşturulan iskeleti, yerin duvarla birleştiği eğri köşelere vidalanmış. Levhaları destekleyen köknar çıtalar, paralel olarak 50 cm aralıklarla ve duvarın bir ucundan dişerine uzanacak şekilde yerleştirilmiş.
Tahta levhaların üst kısmından duvara vidalanan çıtalarla yapının sağlamlışı arttırılmış. Böylece tamamen hareketsiz olması sağlanmş. Çıtalar üzerine vidalanan kürsü tahtası, verniklenmiş köknar masif şeritli bir parkeden oluşuyor. Tamamlayıcı unsur olarak tahtanın etrafına tahta şeritler geçilmiş.Tahta levhalar üzerine menteşelerle tutturulmuş panjur tipi kapakların açılmasıyla eşyaların koyulabileceği dolap alanı ortaya çıkıyor. Tasarımı verniklenmiş köknar masif levhalar içerisine açılmış iki basamak tamamlıyor.
Çatı katında küçük bir oda... Bu küçük odayı daraltmadan bir düzenleme yapmak hiç de kolay değil. İşte size yerden kazandıracak bir öneri: Eşyalarınızın büyük bir kısmını yatağınızın altında saklamanızı sağlayacak ahşap bir kürsü tasarımı ile yerden kazanabilirsiniz.
ATMOSFER YARATIN
Köknar şeritler ve panjur tipi kapaklar İskandinav stilini yansıtıyor. Koyu ahşap tonlarındaki plakalardan oluşan kapaklar, wenge ya da iroko tonlarındaki parke, tasarıma egzotik bir hava katıyor. Eskitme meşeden yapılan tahta levhalar ve dalgalı ahşap kapaklar kırsal bir esintinin izlerini taşıyor. Kapakların seçimi tasarımın en can alıcı noktasını oluşturuyor. Kürsünün yüksekliği ve genişliği dikkate alınarak kullanım kolaylığı sağlayacak kapakların seçilmesi gerekiyor.






Çözüm 2: Yerden kazandıran kapı-gömme dolap
Entegre bir düzenlemenin hakim olduğu bu dikdörtgen oda; hayal edebileceşiniz en iyi şekilde yerden kazandıran bir çözümü yansıtıyor. Çözümün en dikkat çekici parçası ise duvara 65 cm uzaklıkta monte edilen akerdeon şeklindeki kapıların kapanmasıyla oluşturulan kapı-gömme dolap. Akerdoen şeklindeki kapı sistemi, oda içerisinde çok az yer kaplıyor.
Sürgülü modeller zemine ve tavana monte edilmiş raylar üzerinde kolaylıkla kayıyor. Ancak yerden kazanmak için kanatları dar olan kapıları tercih etmelisiniz. Geniş şeritli lambri görünümü taşıyan bu kapı, odanın havasına farklı bir ritim katıyor. Eğer odanız aşağı yukarı standart bir oda yükseklişinde ise (2,50 m) kapınızı yere monte ederek tavana doğru uzanmasını saşlayın. Eğer tavanınız çok yüksekse, tavandan aşağı sarkan bir kapı çok daha estetik duracaktır. Bu odada tavan, kabartma görünümlü metalik plakalardan oluşmuş.
Yeriniz dar olduğunda, odanızı bir bütün olarak etkili bir şekilde kullanmanız gerekir. Sürme kanatların kapanmasıyla oluşturulan gömme dolap, odanın görünümüne farklı bir hava katarken, birçok eşyanın da gözlerden uzak olmasını sağlıyor.
SİZE ÖZEL BİR TASARIM İÇİN ÖNERİLER
- Boyama ya da kaplama yapabileceşiniz kapakları tercih edin. Odanıza en uygun boya ya da kaplamayı seçmeye özen gösterin.
- Kendinden yapışkanlı dekoratif süslemeleri de deneyebilirsiniz. Büyük ölçeklerdeki yapışkanlı motifler, birçok farklı desen seçeneğine sahip: Nesneler, bitkiler ve hayvanlar, fotoğraflar ya da çizimler kapaklarınızı süsleyebilir.
Evim Dergisi
 
Cevap: Bir Çatı Katı, 2 Farklı Yerleşim

ev size aitse gardrop yerine gömme dolap daha mantıklı ve güzel geliyo bana..
 
Geri
Üst