rahatsızsanız ve merdiven çıkmaya zorlanıyorsanız merdiven asansörleriyle rahat edin

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
rahatsızsanız ve merdiven çıkmaya zorlanıyorsanız merdiven asansörleriyle rahat edin
Merdiven asansörleriyle rahat yaşam
Herhangi bir nedenden dolayı merdiven inip çıkmakta zorluk çekiyorsanız, hareket yeteneğiniz azaldıysa, katlar arasındaki mesafe gözünüzde büyüyorsa, üzülmeyin. Artık evde dolaşım alanlarınızı sınırlamak zorunda değilsiniz.

Merdiven asansörleri çok katlı evlerde yaşamı kolaylaştırıyor. Modeline göre kendini şarj edebiliyor. Akülü olanları, elektrikler kesilince de çalışıyor. Sessiz ve rahat sürüş sağlıyor, kolay monte ediliyor.

Merdiven asansörleri özellikle katları çıkmaya zorlananlara ve engellilere hitap ediyor. Çok katlı evi olanlar, bir kattan diğer kata çıkıp inerken güvenli ve rahat bir yolculuk yapabiliyor. Özellikle asansör kurmanın mümkün olmadığı veya istenmediği durumlarda tercih ediliyor bu sistem.

Kullanımı rahat. Örneğin Erimas’ın temsilciliğini yaptığı Stannah asansörlerinin kontrol kumandası, koltuğun arzu edilen taraftaki kol dayama yerinin ucuna yerleştiriliyor. Uzaktan kumandası sayesinde merdiven insanın bulunduğu noktaya tek tuşla geliyor.

Kullanılmadığı zamanlarda da otomatik olarak katlanıyor, evin içinde gereksiz yer kaplamıyor. ThyssenKruoo’un temsilciliğini yaptığı Tave merdiven asansörleri de kumandaya basılı tuttuğunuz sürece hareket ediyor. İstediğiniz yerde elinizi kumandadan çekiyorsunuz, duruyor. Aynı yöne veya ters yöne doğru kumanda ederek hareket ediliyor.

Her türlü merdivene bir günde kuruluyor
Merdiven asansörleri bir gün içinde ortalığa malzemeler yayılmadan kuruluyor. Erimas firması öncelikle kurulum yaptıracağınız merdivenin dijital fotoğraflama tekniğiyle ölçüsünü alıyor. Hata oranı bulunmayan bu ölçü tekniği sayesinde merdivenin üç boyutlu modeli elde ediliyor.

Asansörün rayı merdivene özel olarak üretiliyor. Binada hiçbir tadilata gerek kalmıyor. Ayrıca merdivenin istenilen tarafında uygulanabiliyor. Bu modeller yapıdaki merdivenler ne şekilde olursa olsun, dış veya mekan, düz veya döner, her duruma çözüm sunmak için özel siparişle de üretilebiliyor.

Tave markası da önce merdiven ölçülerini detaylı olarak üretici firmaya bildiriyor. Tek katlarda rayların alt ve üst noktaları eğime göre ayarlanıyor. Dönemeçli merdivenlerde, ray, döşenecek tarafın şekline göre tasarlanıyor.

Asansörler çok dar olmamak koşuluyla her türlü merdivene uygulanabiliyor. Kavisli merdivenlerde kullanan kişinin rahatın bozulmaması için dönemeç noktalarında hızları biraz azalıyor.

Üç kattan fazlası için akü takılıyor
Asansörler için bir kat sınırlaması yok. İki katlı bir eve de çok katlı bir konuta da uygulanabiliyor. Ama üç kattan sonrası için firmalar asansöre akü takılmasını tavsiye ediyor. Böylece hareket halinde aküden güç alınıyor. Asansör sessizce hareket ediyor ve elektrik kesintilerinden etkilenmiyor. Elektrik sadece şarj için kullanıldığından elektrik faturası da kabarmıyor.

Sadece bir kullanıcıya yönelik olarak tasarlanan modeller en dik merdivenlerde 135 kiloya kadar taşıyabiliyor. Tave markasının platform sistemli iki kişi taşıyabilen modelleri 300 kilo kapasiteli. Asansörlerin ücretleri modele ve merdiven yapısına göre değişiyor.

Koltuğa yerleşmeden hareket etmiyor
Merdiven asansörlerinde birçok güvenlik önlemi var. Örneğin Tave markasının modellerinde emniyet kemeri ve kolları mevcut. Ayrıca asansör, kumandaya basılı tuttuğunuz müddetçe hareket ediyor, elinizi çektiğiniz an duruyor. Kendi hızını kontrol etmesi sayesinde de belirtilen hızın üstüne çıkıldığında kilitleniyor.

Herhangi bir sebepten dolayı yolda kalındığı zaman makineyi aşağıdaki en yakın durağa indirme imkanı veriyor. Erimas’ın modelleri de kullanıcının koltuğa güvenli şekilde yerleştiğini algılamadan harekete izin vermeyen ağırlık sensörüne sahip. Emniyet kemeri takılmadan da çalışmıyor. Ayrıca önünde bir engelle karşılaşırsa durmasını sağlayan 10 güvenlik sensörü bulunuyor.

Gerçek deri veya sentetikle kaplanabiliyor
Stannah modeli asansörler, döner ve düz merdivenler için olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Bu ana grupların altındaysa iç mekanlar için iki seçenek var: Solus ve Sofia. Modeller esnek tasarımlarıyla kol dayamalarının uzunluklarından ayaklığın pozisyonuna, koltuk yükseklik ayarından kumandaların yerleşim yerlerine kadar kullanıcının ölçülerine göre ayarlanıyor.

Geniş renk, döşeme ve aksesuvar seçenekleri sayesinde evlerin dekorasyonuna uyum sağlıyor. Dış mekan için üretilen modelleri her türlü hava şartına dayanıklı tasarlanıyor. Bütün modellerde gerçek deri, teflon kaplı kirlenmeyen kumaş ve vinil döşemeler farklı renk seçenekleriyle sunuluyor.

Tave merdiven asansörleri de koltuklu ve platform tipli olmak üzere iki model sunuyor. Bunların da düz ve dönemeçli merdivenler için farklı modelleri var. Koltuklu sistemleri sadece bir kişi oturarak kullanabiliyor, platform sistemlerine tekerlekli sandalye kullanan kişiyle birlikte refakatçisi binebiliyor.

Asansör koltuğunun döşeme renkleri tercihe göre değişebiliyor. Suni deri ve sentetik kumaş seçenekleri var. İstenilirse ekstra ücret ödenerek farklı döşemeler tercih edilebiliyor. Raylar da istenilen renklere boyanıyor.

Kaynak: Hürriyet
 
Geri
Üst