Süt pompası almanın püf noktası..

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Süt pompası almanın püf noktası..
Çalışan annelerin imdadına yetişen süt pompaları gerçekten büyük kolaylık!
Süt pompaları son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan ve yeni bebek sahibi olmuş annelerin hayatını kolaylaştırıcı önemli ürünlerden sadece biri. Süt pompaları sayesinde anneler zamandan tasarruf ederken, aynı zamanda da meme ucu çatlakları gibi oluşabilecek rahatsızlıklardan kurtulmuş oluyorlar.
Süt pompalarının pilli, elektrikli ve elle çalışan olmak üzere piyasada üç çeşidi mevcut. Pil ile çalışan pompalar günde birkaç kez kullanım için oldukça uygun ve fişe takılma zorunluluğu olmadığı için pratik. Elektrikli pompalar ise en kaliteli pompalardır fakat fiyatları da aynı oranda yüksektir. Elle çalışan pompalar ise elle veya ayakla pompalanarak çalışan, en az kullanışlı ancak en ucuz pompalardır.
Göğüs pompaları nasıl kullanılır?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe'nin önerilerine kulak verin.
Oturur durumda parmak uçlarınızla yumuşak bir biçimde memeye dıştan içe, meme başına doğru masaj yapın. Önceden ısıtılmış bir havluyu memenizin üzerine koyarak süt akışını kolaylaştırabilirsiniz. Başparmağınız üstte, diğer parmaklarınız altta kalacak biçimde memenizi kavrayın. Bu işlemi iki elinizi kullanarak da yapabilirsiniz. Sütünüzü sağmak için başparmağınız ve diğer parmaklarınızla meme tabanından meme ucuna doğru basınç uygulayın. Böylece sütünüz kanallardan meme ucuna doğru hareket edecektir. Bu işlemi birkaç defa tekrarladıktan sonra sütünüz meme ucundan akmaya başlayacaktır. Sağma hareketini ritmik bir şekilde sürdürün. Memelerin sağılarak boşaltılması genellikle 20-30 dakikada tamamlanır. Sağılan anne sütü, oda sıcaklığında 12 saat, buzdolabında bir hafta kalabilir.
 
Geri
Üst