Yeni ikametgahını bildirmeyenlere CEZA!!

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Yeni ikametgahını bildirmeyenlere CEZA!!
ikametgah nakli cezası ikametgah nakli
meleklermekani65-5850.jpg


Arkadaşlar taşınmanız durumunda yeni adresinizi mutlaka Nüfus müdürlüğünüze bildirmeniz gerekiyor...


Yeni ikameti bildirmeyene 329 TL yanlışa 660 TL ceza
Adres değişikliği yapıp 20 gün içerisinde Nüfus Müdürlüklerine bildirmeyen ya da yanlış beyanda bulunan kişiler hakkında idari para cezası uygulanıyor. Uygulanan para cezaları, adres bildirimi yasal süresi içerisinde gerçekleştirilmez ise 329 TL, yanlış ve yalan beyanda bulunanlar için 660 TL olarak uygulanıyor. Peki vatandaş bu durumla karşı karşıya kalmamak için ne yapmalı….

İKAMET TAŞIMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?
Devlet memurlarının tayini, okulların açılma ve kapanma dönemlerinde, taşınma yoğunlaşırken, vatandaşlar adres bildirmemeleri nedeniyle idari para cezaları ile karşılaşabiliyor. Bu yüzden vatandaşların yasal sürede ikametgâhlarını taşımaları gerekiyor.
Bir şehirden farklı bir şehre ikametini taşıyacak vatandaş öncelikle kayıtlı bulunduğu muhtarlıktan nakil belgesini almak zorunda! İkinci şart da beyan edilen adresin ulusal adres veri tabanında yer alması gerekiyor.
Taşınacağı şehirdeki ikamet adresini belirlendikten sonra vatandaş yeni ikametinde adına kaydettirdiği su, elektrik, telefon veya doğal gaz faturasından bir tanesini alarak; Nüfus Müdürlüklerine, kimliği ile birlikte 20 gün içerisinde başvurduğu takdirde yeni ikametgah işlemi gerçekleştiriliyor.
 
Hey maşallah bu ülkede herşeye ceza var zaten hakkımızda hayırlısı :)
 
Mahalleyi değiştirirince de şart...
Her bişeyi devlete bildirmek gerekiyor
 
Geri
Üst