2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Hakkında Haberler Bilgiler

M

Misafir

Forum Okuru
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Hakkında Haberler Bilgiler
2012 avrupa futbol şampiyonası, nerede yapılacak, nerde yapılacak, polonya, ukrayna, kuralları, puan durumu, elemeleri, grupları, a grubu puan durumu,hakkında bilgiler haberler burada arkadaşlar


sampiyon-1ad.jpg



2012 Avrupa Şampiyonası nerede yapılacak ve kuralları - puan durumu - elemeleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu makalemizde yer almaktadır Melek'lerim.

14. Avrupa Futbol Şampiyonası, Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği bir turnuvadır. Turnuva için elemeler, 2010 FIFA Dünya Kupası'ndan sonra başlayacaktır.2012 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Polonya'nın Gdansk, Poznan, Varşova ve Wroclaw kentlerindebulunan statlar kullanılacak. Diğer bir organizatör olan Ukrayna'dan ise Kiev, Donetsk, Dnipropetrovsk ve Lviv kentleri futbol şölenine ev sahipliği yapacak. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan ve 1980 Rusya Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Olimpiyat Stadı'nda ise final maçının oynanabileceği bildirildi.


2012 yılında Avrupa Şampiyonası'nı Polonya ile ortaklaşa düzenleyecek olan Ukrayna'nın 4 aday şehri onaylandı ve final için de başkent Kiev seçildi.



Polonya ile ortaklaşa 2012 yılında Avrupa Şampiyonası'nı düzenyelecek olan Ukrayna'nın 4 aday şehri UEFA tarafından onaylandı.

Buna göre Kiev, Donetsk, Kharkiv ve Lviv şampiyona için açıklanan ilk 4 şehir oldu.

Öte yandan final içinse Ukrayna'nın başkenti Kiev seçildi..

Stat çalışmalarındaki gecikmeler ve altyapı eksikliği nedniyle Ukrayna hakkında şüpheler ortaya atılmıştı, bütün bunlara rağmen Ukrayna turnuvaya hazır olduğunu kabul ettirdi.

UEFA yetkilileri de ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen, statların bekledikleri kaliteye geldiğini açıkladılar..

Euro 2012'de kuralar ne zaman?

Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Şampiyonası'nın (EURO 2012) grup eleme maçlarının kuraları 7 Şubat 2010 tarihinde Varşova'da çekilecek.



Kültür ve Bilim Sarayı'ndaki kura çekimi töreni TSİ 13.00'te başlayacak. Elemelere katılacak 51 takım, UEFA milli takımlar sıralamasındaki puanlamalarına göre 6 torbaya ayrılacak. Kura çekimi sonucunda belirlenecek 9 gruptan 6 tanesi 6 takımdan, üç tanesi ise 5 takımdan oluşacak.

Eleme maçları, Eylül 2010 - Kasım 2011 tarihleri arasında uluslararası maç takvimine denk gelen cuma/cumartesi ya da salı günlerinde oynanacak.

Eleme maçları sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan takımlar ile en iyi puana sahip ikinci takım, ev sahibi ülkeler Polonya ve Ukrayna ile birlikte finallere direkt katılmaya hak kazanacak. Gruplarını ikinci sırada bitiren sekiz takım arasında 11/12 ve 15 Kasım 2011 tarihlerinde çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak maçlar sonunda finallere yükselecek son 4 takımı belirlenecek.

EURO 2012 Eleme Grubu Torbaları şöyle:

1. TORBA: İspanya, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Hırvatistan, Rusya, Fransa, Portekiz

2. TORBA: Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Sırbistan, TÜRKİYE, Danimarka, Slovakya, Romanya

3. TORBA: İsrail, Bulgaristan, Finlandiya, İrlanda Cumhuriyeti, Norveç, İskoçya, Bosna-Hersek, Kuzey İrlanda, Avusturya

4. TORBA: Slovenya, Letonya, Macaristan, Litvanya, Belarus, Belçika, Galler, Makedonya, Kıbrıs Rum Kesimi

5. TORBA: Karadağ, Arnavutluk, Estonya, Gürcistan, Moldova, İzlanda, Ermenistan, Kazakistan, Liechtenstein

6. TORBA: Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andora, San Marino
 
Geri
Üst