2011 DGS Sınav Sonuçları Açıklandı Melekler!

T

TİTAN

Forum Okuru
2011 DGS Sınav Sonuçları Açıklandı Melekler!
2011, dgs, sınav sonuçları, açıklandı, nereden öğrenebilirim, ile ilgili bilgiler burada melekler



dgs-78.jpg




Sevgili melekler,
2011 DGS sınav sonuçları belli oldu.TC kimlik numaranızla sınav sonuçlarınızı öğrenmek için

LÜTFEN TIKLAYIN...

DGS sonuçları ve Lisans düzeyinde öğretimine devam etmek isteyenlere YÖK tarafından sürpriz bir karar geldi. Lisans düzeyinde devam eden öğrenciler İntibak yılı kaldırıldığı açıklandı. Buna göre Lisans düzeyinde eğitimine devam eden adaylar intibak derslerine girmeyecekleri söylendi.

Daha önceki yönetmelikte lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere en az iki yarı yıllık ''Lisans Öğrenimlerine Hazırlık Programı'' uygulanıyordu. Bu programı başarıyla tamamlayanların üniversitelerin üçüncü sınıfına kayıtları yapılıyordu.

YENİ SİSTEM NASIL OLACAK?

YÖK yetkililerinin yaptığı değerlendirmede, yönetmelik değişikliğiyle lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilerin gittiği ''intibak sınıfı''nın kaldırıldığını belirtilerek, bu öğrencilerin lisans programlarının birinci sınıfından itibaren eğitime başlayacakları ifade edildi.

Lisans düzeyinde eğitim alacak olan bu öğrencilerin daha önce iki yıl aldıkları ön lisans eğitimi, bir yıl lisans hazırlık programı ve iki yıllık da lisans programıyla birlikte toplam 5 yıl eğitim gördüklerini aktaran yetkililer, yeni düzenlemeyle bu öğrencilerin lisans programlarına hiç boşluk bırakmadan devam etmelerinin amaçlandığını belirtti. Yeni düzenlemeyle lisans programlarında öğrenime başlama hakkı elde eden meslek yüksekokulu ve açıköğretim ön lisans programı mezunları 4 yıllık lisans eğitimi alacağı belirtildi.
 
Geri
Üst