Matruşka nedir

M

Misafir

Forum Okuru
Matruşka nedir
matruşka nedir matruşka ne demektir matruşka ne anlama gelir matruşkanın anlamı matruşkanın hikayesi hakkında bilgiler burada arkadaşlar. Hani şu iç içe geçmiş olan koyu makyajlı oyuncak bebekler var ya, işte onlar matruşkanın ta kendisi oluyor Melek'lerim. Ama yinede sizlere matruşkanın tarihçesi hakkında bilgiler sunuyor ve matruşka ne demektir diyenler için matruşka ne anlama geliyor burada dilimiz yettiğince anlatmaya çalışacağız melek'ler. Haydi şimdi buyrun, matruşkanın anlamı neymiş öğrenelim arkadaşlarım.

matruska-11c.jpg



Matruşka, Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür. Ahşap el yapımı olan bebekler ortasından açıldığında başka bir bebek çıkar, onu açtığınızda yine başka bir bebek çıkar. Tek anne figürünün içerisinende iç içe yerleştirilmiş beş veya yedi bebekten oluşur.

Matruşka bebeklerin 1890 yılında Moskova yakınlarında bulunan Abrentsevo Malikanesi’ne ait Çocuk Eğitim Atelyesinde doğduğu iddia edilmektedir. Birçok meşhur ve yetenekli Rus sanatçı, yerel oymacılar ile birlikte Abrentsevo Malikanesi’nin sahibi Mamontov’un atölyesinde çalışmaya başlarlar. İsmini çok beğenilen bir bayan olan Matrioska’dan aldığı söylenir.

Matruşka hem oymacılık hem de resim açısından Rusya’nın imajı ve ruhudur.

Matruşkalar genelde geleneksel Rus kıyafeti olan sarafan giymiş bebekler şeklinde boyanır
 
Geri
Üst