Apartman yönetimi nasıl kurulur

M

Misafir

Forum Okuru
Apartman yönetimi nasıl kurulur
apartman yönetimi kaç kişiden oluşur apartman yönetimi karar defteri apartman yöneticiliği hakkında bilgiler burada arkadaşlar. Evet Melek'ler, sizin apartmanınızda ki yönetim nasıl oluştu merak ediyor musunuz? Belki de aramızda apartman yöneticiliği yapanlarda vardır, şayet var ise o arkadaşlarımızdan da bilgiler bekliyor ve kendi edindiğimiz apartman yönetimi nasıl oluşur bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz. Meraklı arkadaşlarımızın apartman yönetimi kaç kişiden oluşur sorunuda bu sayfamızda yanıtlamaya çalışıyor ve apartman yönetimi karar defteri konusunada değiniyoruz Melek'ler.

yonetim-28b.jpg



Kat malikleri anatasinmazin yönetimini, kendi aralarında veya dışarıdan seçecekleri bir yöneticiye, yahut üç kişilik bir yönetim kuruluna verebilir. Kanun, yönetim kurulunun oluşması için üç kişinin bulunmasını aramışsa da , bu sayının kesin olup olmadığı hususunda herhangi bir işaret yoktur. Buna göre yönetim kurulu, Kat Malikleri Kurulu'nca bütün kat maliklerinin şayi ve arsa payı bakımından çoğunluğunun oyu ile atanır. Kanun bu atamanın bir yıl için yapılacağını, Kat Malikleri Kurulu'nun yıllık toplantısında bu işlemin yenileneceğini belirtmiştir (KMK 34/I ).

KİMLER YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLABİLİR?

Yönetim kurulu üyelerinin kat malikleri arasından seçilmesi mümkün oldugu gibi, dışarıdan seçilmesi de mümkündür. (KM. 34/I). Kanunda, yönetim kurulu üyeliğine seçilecek kimselerde hangi niteliklerin bulunması gerektiği hususunda bir açıklık yoktur. Ancak görevin özelliği dikkate alınırsa, bu üyelerde yine de birtakım niteliklerin bulunması gerektiği sonucuna varılır. Yönetim kurulu üyelerinde aranacak şartlar (temyiz gücüne sahip, reşit olan, bedensel engeli olmayan, ahlaka, kişilik haklarına ve kamu düzenine saygılı vb.), yönetti seçiminde aranacak şartlardan farklı değildir.

BİNALARDA YÖNETİCİ BULUNMASI KANUNEN ZORUNLU MUDUR?

Bağımsız bölüm şayisi 8 ya da daha fazla olan kat mülkiyetine tabi binalar için bir yönetici tayin etmek kanunen zorunludur (34 / I ). Ancak anatasinmazin bütün bağımsız bölümleri tek bir kişinin mülkiyetindeyse, malik kanunen yönetici durumundadır.
 
Geri
Üst