Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?

T

TİTAN

Forum Okuru
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?
Hakiki bal nasıl anlaşılır
Hakiki balı nasıl anlarız




Kahvaltı sofralarından eksik edilmemesi gereken bal ne yazık ki ticaretin kurbanı oluyor ve katkı maddeleriyle yapılarak marketlerde ki yerini alıyor melekler . Bizim yapmamız gereken ise bal üreticilerinin hakiki balı nasıl ayırt edebileceğimiz konusunda bizlere verdikleri bilgilere dikkat etmek. İşte hakiki balı sahtesinden ayırt etmenin yolları...

bal-92.jpg



Satın aldığınız balı bir süre buzdolabında bekleterek sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Hiçbir katkı maddesi içermeyen, tamamen polenlerden üretilen balın maliyetinin yüksek olması nedeniyle, gerçek balın ucuz satılması mümkün değildir

Samsun Arıcılar Birliği Başkanı Halit Kukulanın yapmış olduğu açıklamaya göre;
Maalesef günümüzde balda her türlü sahtekarlık yapılıyor. İnsanların sağlığı ile oynanıyor. 'Balda şeker var' deniliyor bazen.Keşke sadece şeker olsa ama merdiven altı üreticiler genetiğiyle oynanmış mısırın sapından üretikleri şekerle bal yapıyorlar. Toz şeker kullanılmıyor.Bu konuda bilinçli olmak zorundayız. Sahte bal almaktansa sağlığımızı korumak için reçel alsak daha iyi.

BAL BUZDOLABINDA ŞEKERLENİYORSA GERÇEKTİR

Balın hakiki olup olmadığını anlamak için içine kurşun kalem batırmaktan, akıtmaya kadar pek çok yöntem kullanılıyor, ancak bunların hiçbirinin gerçek balı ayırt etmede yeterli değil, bir balın hakiki mi sahte mi olup olmadığının balı bir süre dolapta bekleterek anlaşılabilir.

Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösterdiğini anlatan Kukula, ''aslında bal buzdolabına konulmaz, güneş almayan bir yerde oda sıcaklığında saklanması gerekir. Balın gerçek olup olmadığını anlamak için buzdolabına konulabilir. Buzdolabına konulan balda renk değişimi olabilir'' dedi.

Kukula, markasız bal satılmasının yasak olduğuna işaret ederek, vatandaşların diğer gıda maddelerinde olduğu gibi bal alırken de son derece titiz davranmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Geri
Üst