Norveç Gezilecek Yerler

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Norveç Gezilecek Yerler
Norveç'in En Güzel Yerleri nedir
Norveç Gezilecek Yerler



Merhaba SEvgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere ve Norveç'e gdecek olan tüm ziyaretçi arkadaşlarımıza Norveç'in en güzel yerlerini ve Norveç'in gidilecek yerleri hakkında ki önerilerimizi sunuyoruz.


norvec-28a.jpg




Norveç'in güney bölümü; fotoğrafik sahil köyleri, muhteşem doğa manzaraları ve çok yönlü kent yaşamı ile dikkatleri çeker. Burada bulunan Oslo, fiyortlar, dağlar ve ormanlık tepelerle çevrili olup insanı büyüleyen coğrafik bir yapıya sahiptir. Güneyde bulunan Lillesand, Tvedestrand, Risor, Brekkesto ve Gamle gibi köyler birer sahil incisidir. Kayağın beşiği güney bölgesi, özellikle Telemark bölgesi, kayak tutkunlarının aklını başından alır.



Norveç’in batı sahillerinde bulunan fiyortlar, Dünya Mirası alanlarının en popüler olanlarıdır. Herbir fiyort kendine has bir yapıya ve özgün cazibelere sahiptir. En uzun ve en güzel manzaralı çağlayanlar Geirangerfjord’da bulunur. Dünyanın en uzun fiyortu olan Sognefjord burada bulunur. Unesco’nun Dünya Mirası olarak kabul attiği Naroyfjord, bu fiyortun bir koludur. Ülkenin batı sahillerinde yer alan Bergen kenti, fiyortları keşfetmeye başlamak için en uygun yerdir. Yine ülkenin batı sahillerinin güney bölümü, eski ahşap evlerle bezenmiştir. Bu alanlar, sakin yeşil alanlar ve uzun beyaz plajlar ile kaplıdır.



Norveç'in kuzey bölgeleri, tabiatın sunmuş olduğu farklı ışık görüntüleri (The Northern Lights) ve gece yarısı havada asılı kalan (24 saat boyuca güneş görünür) güneşin sunmuş olduğu olağanüstü görüntüler (The Midnight Sun), insanın aklını başından alacak kadar güzel ve hayret vericidir. Norveç’in kuzey ucu (The North Cap), deniz seviyesinden 307 metre yüksekliktedir. Norveç’in ikinci büyük buzulu olan Svartisen, dünyadaki en güçlü anafor olan Saltstraumen ve sahil boyunca yükselen görkemli dağlar, insanı şaşırtan manzaralar sunmaktadır. Ülke coğrafyasının ve uzun kış mevsiminin imkan tanıdığı kış sporları, ülkenin bu bölümünde de insanların yaptığı aktivitelerin başında gelir.
 
Geri
Üst