Hangi Balığı Hangi Mevsimde Yiyeceğiz ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Hangi Balığı Hangi Mevsimde Yiyeceğiz ?
Bu konu; hangi mevsimde hangi balık yenir ile ilgili bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, sonbahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde doğal olarak balık zamanı da geldi. Özellikle son günlerde bolca çıkan palamut balıkçıların da tüketicinin de yüzünü güldürdü. Bol miktarda çıkması sebebiyle fiyatları da düşen palamutu sofralarımızda tanesi 5 TLden yiyebiliyoruz. Basından takip ettiğimiz kadarıyla balıkçıların 3 TLye kadar düşebilir dedikleri palamut, 1 Eylül'de başlayan av yasağının bitmesiyle birlikte balıkçıların şu sıralar en çok avladıkları ve sattıkları balık oldu.
Biz de bu sayfamızda sağlık açısından içerdiği omega 3 yağ asitleri sebebiyle hazine değerinde olan balıkların ne zaman hangisinin yenmesi gerektiğini araştırdık ve ulaştığımız bilgileri sizlerle paylaşıyoruz....



balik-63.jpg





KIŞ: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur.

İLKBAHAR: Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. kılıç, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir. Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya çok tutulur.

YAZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir. Kolyozun tavası, pilakisi yapılır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.

SONBAHAR: Sardalye ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.
 
Geri
Üst