Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?

T

TİTAN

Forum Okuru
Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?
şerbet yapımı lohusa şerbeti tarifi mevlüt şerbeti nasıl yapılır mevlüt
lohusa şerbeti, nedir, nasıl yapılır, malzemeleri, yapılışı, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


lohusa-serbeti-342.jpg


Sevgili melekler,
9 ay 10 gün dolup o müthiş an yaşandıktan sonra evde bir hazırlıktır başlar.Bu hazırlıkların en gelenekseli ise lohusa şerbetidir.

Lohusa şerbeti,tebriğe gelen akrabalara, yakınlara ve arkadaşlara sıcak ya da soğuk olarak ikram edilir. Sıcak lohusa şerbetine toz fındık veya toz şanfıstığı, soğuk şerbete de özellikle file badem çok yakışır. Genellikle bebeğin anneannesi ya da babannesi şerbet için alışveriş yapar ve doğuma şerbeti hazır eder.

En güzel lohusa şekerinin adresi hiç şüphesiz Eminönü Hacı Bekir'dir. Ölçüyü ayarlamak konusunda tereddütünüz olursa, Aktarlarda satılan hazır lohusa şerbeti paketlerinden de alabilirsiniz. Hastanede ve evde ikram etmek için ayaklı mika bardaklar temin edebilir ve bardakları bebeğin cinsiyetine göre pembe ya da mavi kurdelayla süsleyebilirsiniz. Ufak bir dokunuşla bu bardaklar çok şık sunum yapabileceğiniz kadehlere dönüşebilir.

Aile büyüklerinden şerbeti hazırlayacak kimse olmazsa, lohusa şerbeti yapan firmalardan şipariş üzerine satın alabilirsiniz. Annenin sütü için de yararlı olduğundan çok iyi bir besin kaynağıdır. Ama mis gibi kokusuna ve nefis tadına kanıp kiloları unutmamak şartıyla!

Lohusa Şerbeti Tarifi
(Tarif Selin Kutucular'ın Büyükada Yemekleri Kitabından alınmıştır.)

Malzemeler:

1 kg lohusa şekeri

1 paket karanfil

3 litre su

2 çorba kaşığı toz şeker

Süslemek için çekilmiş fındık

Yapılışı:

Bütün malzemeyi büyükçe bir tencereye koyun. Kapaksız kaynatın. O kadar çok kaynatın ki suyun 1 litresi buharlaşsın. İsteyene soğuk, isteyene sıcak fındık süslemesiyle servis edin.
 
Geri
Üst