Gebelikte Eklem Ve Bel Ağrıları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gebelikte Eklem Ve Bel Ağrıları
hamilelikte eklem ağrıları gebelikte eklem ağrıları
GEBELİKTE bel ağrısı, iskelet sistemi ile ilgili gebelik yakınmalarının en önemlisidir. Daha çok karnın büyümesine bağlı olarak ağırlık merkezinin değişmesinin sorunları bel ağrılarına yol açar. Beldeki normal eğrilik artar. Buna bağlı olarak sırt ve boyun bölgesindeki omurların eğriliği de çoğalır. Memelerin büyük, omuzların düşük olması sorunu daha da büyütebilir. Normalde kas gelişmesi yerinde olan genç bir kadında bu gibi sorunlar fazla önem taşımaz. Fakat yağlanmış, gelişmesi yetersiz kadınlarda sorumunun önemi daha fazla olabilir. Ağrılar dayanılmaz ölçülere çıkabilir.
Doğumdan sonra sert yatakta istirahat sıcak tatbiki, kas gevşetin bazı ilâçların alınmasıyla gebelikten önceki duruma kolayca görülebilinir. Gebe kadının bir takım destekleyici, sportif faaliyeti alışkanlık haline getirmesi gerekir. Düzenli olarak karın kaslarını ‘güçlendirici hareketler büyük yararlar sağlar.
Gebelikle, bel ağrılarında olduğu eklem ağrılarında da artma olur. Genellikle, kalça eklemleri normal hareket etmedikleri halde gebelikteki hormonal değişiklikler bunların açılmasına, bir oranda az da olsa hareketlerine yol açar. Gebe kadınlarda pelvisteki bu değişiklikler sonucu hareketler ağrılı olabilir. Duruş biçiminin düzeltilmesi, bel ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Çünkü bel ağrısının nedenlerinden en önemlisi, duruş biçiminin bozukluğudur. Karnın giderek büyümesi yüzünden omuzlarını geriye doğru iter. Omurgadaki kıvrımların açı dengesi bozulur. Açısal ve kıvrım bölgelerinin değişimleri ise şiddetli bel ağrıları yapar. Annenin omuzlarını yeniden önde ve dik durumda tutacak tedbirlerin alınması, ağrıların azalması bakımından büyük yararlar sağlar. Sert zeminde yatılması, sıcak uygulanması da ağrıların ortadan kalkması bakımından büyük faydalan olan uygulamalardır.
 
Geri
Üst